Elna Dahlstrand
Träningsmamma
Föräldraliv

Överlevnadsstrategi: träningskläder på från morgon till kväll

För mig är det oerhört viktigt med rörelse och träning, jag blir alldeles knäpp av att sitta stilla – och därför är det förstås superviktigt att komma igång med träningen. Jag mår bra av den och jag vill komma i form igen eftersom jag mår som bäst när jag är stark, tränad och uthållig. Men supersvårt – dels finns det inte mycket tid över när man har en litenspädis och dels har man inte så värst bra återhämtningsförmåga när sömnkontot går minus natt efter natt.

Jag har kommit på en enkel överlevnadsstrategi: gör det enkelt och ha träningskläderna på, typ jämt. För om en har träningskläder på sig gör det inget om en tar i lite extra och blir svettig av att skjuta barnvagnen* uppför en backe och med träningskläder är det bara att slänga sig ned på backen och göra sina mammamageövningar eller ett gäng utfall när man får fem minuter över.

Jag börja komma igång så smått. Promenader nästan varje dag, knip och magövningar när jag har en lucka med lite ork och trainern är på plats inomhus så att jag inte behöver trassla ut mig och bebis till garaget när jag får några minuters cykeltid. Att röra lite på mig varje dag gör mig till en trevligare och gladare mamma och partner.

*note to self: sluta försöka köra skogsväg med cityvagnen, det går liksom mindre bra.

17

You Might Also Like...

3 kommentarer

 • Svara
  Sara Borg
  7 oktober, 2017 at 09:35

  Träningskläder som helgoutfit tillämpar jag ofta. Då gör det inte så mycket om en blir lite halvklibbig/småsvettig när en pysslar på hemma och då går det fint att klämma i med en 10-12 kettlebellsvingar varje gång en passerar rummet där kloten står. Förr var jag så himla noga med att om det skulle “räknas” så skulle det vara ett riktigt träningspass som gjordes sammansatt. Nu tänker jag att kroppen inte bryr sig. Får den 100 kettlebellsvingar på en dag så får den ju det. Att de var utspridda från 8 på morgonen till 8 på kvällen kvittar ju om det bara handlar om att fixa den vardagsstarka kroppen 🙂

 • Svara
  Cykelkatten
  7 oktober, 2017 at 17:27

  Förstår precis känslan! Det är lite som att byta om från morgonrock till svart kostym liksom, man känner sig direkt mer motiverad och stram än “slapp”. Bra att du lyckas få in lite träning/motion, klart som tusan man mår bättre av det och allt känns bättre då.

 • Svara
  Lanclin-Linnea
  7 oktober, 2017 at 18:07

  Träningskläder är hejans skönt att ha på typ dygnet runt även om man inte tränar så väldans, typ som jag 😉 Hälsningar från mamman i Rimforsa som vilar sig i form just nu 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.