Elna Dahlstrand
Nyårsintention
Cykelblogg Livet

Fråga mig, fråga vad du vill – det är ju december!

Jag brukar ha en frågelåda varje år i december och det blir det förstås i år också. Ni är många nya läsare – graviditet och bebisliv har gjort att ni är ännu fler som hänger här och jag hoppas att ni undrar saker för nu släpper jag ordet fritt och frågar dig vad du vill veta – du får ställa precis vilken fråga som helst.

Du kanske vill veta något om cykling, om verktyg och mek, du kanske är nyfiken på min familj, min bakgrund, mina cyklar och vardagsäventyr, min bebis eller mitt hus? Jag lovar att jag ska göra mitt bästa för att svara på så mycket som möjligt, bara ni frågar loss. Du kan förstås kommentera utan att lämna namn och epost om du vill fråga något anonymt.

Kram på er och lova att ni frågar nu – frågelåda är alltid så pirrigt för om ingen undrar något skulle jag bli tokigt ledsen.

14

You Might Also Like...

20 kommentarer

 • Svara
  Anonym
  5 december, 2017 at 20:07

  Hej, jag funderar på vad du brukar lyssna på för musik?
  Och så undrar jag om du har några tips på hur en kan tänka när en ska ta sig an svåra och läskiga partier med sin MTB?

  • Svara
   Elna
   5 december, 2017 at 21:23

   Kanske ska dela med mig av lite playlists, tack för frågan om musik. Och självklart har jah tips – fina tips jag fått av duktiga cyklister och som gjort mig bättre som jag ska dela.

 • Svara
  Anna, Gbg
  6 december, 2017 at 06:13

  Hur klär du dig när du cyklar på vintern? Det är ju så kallt och blött och lätt att man blir dyngsur framförallt om rumpan och man börjar frysa = ingen långa rundor. Vinter för mig är alltså inte snö (bor i Göteborg) utan lera, blöta stigar och på sin höjd lite frost!

  • Svara
   Elna
   6 december, 2017 at 15:48

   Bra fråga, vintercykling är ju en nördig nisch jag har! 😊

 • Svara
  Sara Borg
  6 december, 2017 at 07:32

  Jag är nyfiken på din familj och uppväxt. En mamma, en pappa och en syster tror jag att jag har jag uppfattat i något inlägg här och där, men inte helheten. Vem är du i syskonskaran – äldst, yngst, mitten – och vad är din roll i familjen, om du har en sådan? Jag är äldst av 3 systrar och vi har nog sådär typiska roller, jag är bestämd och lite dominant, mellansystern är familjär och den som vill att alla ska må bra och att vi har sammankomster och så medan den yngsta reser land och rike runt och är mest äventyrlig. Vad har du ärvt av din mamma och vad har du ärvt av din pappa?

  • Svara
   Elna
   6 december, 2017 at 15:47

   Oj! Oväntat, men kul. Let’s do this!

 • Svara
  A
  6 december, 2017 at 08:23

  Jag undrar hur du hanterar din psykiska ohälsa i samband med jobbet. När du var sjukskriven till exempel. Jag är själv i det nu och känner att jag blir väldigt tuff mig mig själv, när jag inte pallar allt jag vill. Ditt bästa knep för att vara snäll mot dig själv och acceptera dina begränsningar, det skulle jag behöva läsa!

  • Svara
   Elna
   6 december, 2017 at 15:47

   Skickar peppkram på stört ❤️❤️❤️

 • Svara
  Katja
  6 december, 2017 at 08:44

  Jag önskar ett sammanställningsinlägg med dina favvoställen (fik, häng, etc.) i Jönköping-området!

  • Svara
   Elna
   6 december, 2017 at 15:46

   Du önskar dig världens längsta lista 😆

 • Svara
  JB
  6 december, 2017 at 11:51

  Hur upplever du Srams Eagle jämfört med Shimanos växlar och hur upplevde du att det var att gå från två klingor som tex 2×11 till singelklinga som 1×12?

  • Svara
   Elna
   6 december, 2017 at 12:16

   Baaam, kul fråga – tack!!!

 • Svara
  Helena Enqvist
  6 december, 2017 at 12:30

  En som där klassisk grej som kan vara lite rolig; vad gör du om fem år? Hur ser cykellivet ut, familjelivet, bloggen, var tror du att du befinner dig i yrkeslivet etc!

  • Svara
   Elna
   6 december, 2017 at 15:46

   Oooooh, läskig, bra och kul fråga! ❤️

 • Svara
  Jonas
  6 december, 2017 at 17:53

  Jag saknade dig som tävlande när jag kollade på sm-tävlingarna i somras, blir du tillbaka som tävlande och blir det i så fall på elitnivå eller på annan nivå?
  Om du inte kommer tillbaka, vad tänker du göra då?

  • Svara
   Elna
   10 december, 2017 at 21:11

   Ja, i somras fick jag ju stå bredvid och kolla med min stora mage. Din fråga gjorde mig glad! 😀

 • Svara
  Karin I
  7 december, 2017 at 14:04

  Som cyklist och nybliven mamma till en nu tre veckor gammal liten kille skulle jag gärna vilja veta ännu mer om ditt träningsupplägg för att komma tillbaka till cyklingen igen? Vilka erfarenheter har du om bra sätt att komma igång de första månaderna innan efterkontrollen och hur ser dina fortsatta planer ut?

 • Svara
  Fredagshej! - Elna Dahlstrand
  8 december, 2017 at 12:08

  […] har förresten kommit in några bra frågor i frågelådan som jag ser fram emot att ta tag i – ställ gärna en fråga om du inte gjort det, det är […]

 • Svara
  Maria
  12 december, 2017 at 15:15

  Jag har ingen direkt fråga men vill passa på att säga att det varit en tröst att följa dig under din graviditet eftersom jag är mitt i det själv just nu. Jag gick från ett aktivt träningsliv till total trötthet, illamående och foglossning när jag blev gravid. Nu är det bara några veckor kvar och jag längtar så mycket efter att livet ska börja igen! Snart är min bebis här och får hänga med ut i pulka på skidtur. Så TACK och kram till dig och din fina familj!

  • Svara
   Elna
   12 december, 2017 at 15:19

   ❤️❤️❤️

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.