Elna Dahlstrand
Cykelblogg

April, april

April. Äntligen april. Det kan kännas svårt att tro men våren är faktiskt här. Snön tinar bort och fram kikar snödroppar och krokus och om några veckor cyklar vi vitsippskantade och honungsdoftande stigar. I år ser jag fram emot vårcyklingen mer än någonsin – inte för att jag är sådär perfekt tränad och redo att sprätta som jag förstås skulle vilja vara – utan för att jag var gravid förra våren och det var så in i bängen tråkigt, flåsigt och omständigt. I år ska jag fräsa fram på stigarna så fort jag orkar utan att behöva oroa mig för hur magen mår.

Skitig cykellycka

I april vill jag köra ihop mig med årets hoj på slingrande stigar på Vistabanan och på Grännaberget. I april ser jag fram emot att dra till IKHP:s banor och kolla av hur tekniken är efter ett års uppehåll från svår körning. Det kommer att finnas mycket att nöta på, teknik är färskvara för mig, jag måste köra hela tiden annars tappar jag.

I april kanske det blir tävlingspremiär. Det blir träningsläger på Ekerum Resort på Öland med tjejerna och det blir definitivt massor av pass med supervagnen. Och en hel del pass utan den. Jag funderar på att springa ett lopp också – inte alls så värst bra för cykelbenen att springa lopp men nu när jag för en gångs skull kan springa utan skador som spökar skulle det vara roligt. Ett varv runt Landsjön kanske det blir.

Vårkänslor

April är full av förväntan. Det spritter av vårkänslor och jag ser fram emot cykling i alla väder. Barmark med fjolårsgräset prasslande mot hjulen, regn, snö, torra stigar och riktigt geggiga stigar. Varmt och kallt om vartannat – i april får man all sorts cykling i alla sorters väder, det ska bli riktigt fint det.

4

You Might Also Like...

4 kommentarer

 • Svara
  Sara Borg
  3 april, 2018 at 10:25

  Nu har jag lyssnat på poddavsnittet om att träna med barn (mycket bra förövrigt), och jag försöker se framför mig hur jag kommer att smyga igång med att motionera tillsammans med en liten bebis till hösten. Väldigt märkligt att försöka föreställa sig… Hur som helst, nu när du skriver om att cykla förra våren när du var gravid så har jag massor av frågor om det, bland annat:
  1. Tyckte du att det var obehagligt att trampa så att låren går upp emot magen?
  2. Hur justerade du din MTB för att “få plats” med magen, höjde du styret?
  3. Kläder att träna i som gravid, hur ska en tänka? Det känns sisådär att lägga pengar på nytt som en ändå inte vet hur många veckor en kommer kunna ha dem. Samtidigt så är det ju ett nödvändigt ont. Hur tänkte och gjorde du på den här fronten?

 • Svara
  Trail & Inspiration
  3 april, 2018 at 20:15

  Låter som alldeles ljuvliga planer!! 🙂

 • Svara
  Emmi - explorista.se
  5 april, 2018 at 21:57

  Så sjukt att det är april redan, hade liksom missat det på något sätt även om jag rent datummässigt vet om det…Nu måste man ju börja tänka vår på riktigt! 😀

 • Svara
  Cykla gravid, hur var det nu igen? - Elna Dahlstrand
  11 april, 2018 at 09:59

  […] med en fin kula på magen, precis som jag gjorde förra våren och sommaren och hon ställde tre frågor till mig om just det här med att cykla när man är gravid efter att ha lyssnat på poddavsnittet om att […]

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.