Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Räckmacka, finstigar & den argaste damen i världen – en bra lördag.

Att dra folk till lite random långpass på stig en lördag i april är minsann en konst, alla i hela världen är ju iväg och tävlar (utom jag). Eller, förstås, inte riktigt alla – vi blev ett fint litet gäng som körde långpass på mina finaste stigar och grusvägar hemomkring i lördags. Ett par av dem hade cyklat hela vägen från Jönköping för att få rejält med mil i benen, gissar att räkmackan smakade lite extra fint för dem.

Jag brukar ju inte fikacykla men det var minsann inte så tokigt att göra det – Kaffestugan på Grännaberget har ungefär världens godaste räkmackor och eftersom det var premiär för säsongen bjussades det på kaffi, hur fint som helst. Vi körde stigar uppför och nedför, genom hav av ramslök och vitsippor och vi cruisade genom Gränna där vi fick en utskällning av den argaste damen jag någonsin stött på. Hon var ARGAST i världen på cyklister, ni vet sådär arg så hon höll på att explodera. När jag var färdig med henne var hon glad igen. Arg dam – cyklister, noll – ett.

Och tack Uffe, Klas och Rickard för finfint sällskap och gott snack och att ni körde liiiite fortare än jag gjort om jag kört själv för jag fick det jobbigaste passet sedan Lovis kom och det satt så gott i benen!

2

You Might Also Like...

5 kommentarer

 • Svara
  helenaenqvist
  29 april, 2018 at 22:07

  Du fikade allstå mitt i passet och inte efteråt?! Inte helt fel va? 😉 Vilka fina bilder och härligt inlägg. Jag längtar efter sådana där stigar så det gör ont i kroppen just, även om jag inte får cykla bland ramslök är uppe men ändå.

  • Svara
   Elna
   29 april, 2018 at 22:23

   Mitt i passet, och gigantisk macka dessutom. Inte så tokigt ändå 😎

 • Svara
  Katja
  30 april, 2018 at 10:37

  Hade ni haft med mig så hade jag nog varit den argaste damen i världen – ty ni hade hängt av mig efter första kurvan haha! Strongt kämpat av er alla och speciellt dig. Grattis i efterskott!

 • Svara
  JB
  1 maj, 2018 at 00:25

  Så intressant. Vi cyklade från Gränna till Haurida i sommras så mötter vi en person i Gränna. Det var en tant som var jättearg på oss för att vi cyklde ner för en trappa. Hon var inte i närheten av trappan när vi körde där men skällde på oss för så får man minsan inte göra. Tänk om det varit ett barn i trappan! Hon var uppenbart provocerad av att vi var träningsklädda och cyklade på konstiga cyklar.

 • Svara
  Helena
  2 maj, 2018 at 15:41

  Är lite nyfiken på vad du sa till arga tanten för att få henne på gott humör? Tyvärr stöter man ju på dom där ibland, dom som verkar hata cyklister mer än något annat, och jag har slut på bra grejer att säga till dom…

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.