Elna Dahlstrand
Morfars vätternrunda
Cykelblogg

Morfars vätterncykel

För ett år sedan, när vi städade ur mina älskade morföräldrars hus lovade jag er att jag skulle visa morfars cykel och dokumentationen från hans Vätternrundor, men det blev aldrig av. Kanske för att jag fortfarande saknar min mormor och min morfar så det gör alldeles ont inombords emellanåt.

Vätternrunda Retrohoj

Fast allt oftare blir jag varm inombords, tacksam för alla fina minnen och all kärlek jag fick av mina morföräldrar genom åren. Men såhär års, då tänker jag att jag så gärna skulle vilja sitta i köket i morfars hus med en kopp te och en smörgås och prata Vätternrundan, för si rundan runt pölen – den var viktig för morfar den.

Han cyklade snabbt de första åren Vätternrundan gick och jag måste få visa er hans cykel, fotad när vi tog den ur förrådet förra maj. Nu har kusin Erik den och det tycker jag är fint, den rullar vidare i familjen, morfars fina Verldensmestercyklen från S.C.O.

Hur många skulle köra runt Vättern på tio timmar på en sådan idag? Morfar gjorde det minsann, han var stark som en oxe.

Morfars vätternrunda Morfars vätternrunda Vätternrunda Retrohoj Vätternrundan morfars cykel

2

You Might Also Like...

7 kommentarer

 • Svara
  JB
  12 juni, 2018 at 11:29

  Snygg cykel. Gissar att den är från slutet av 60-talet? Bra gjort att köra Vättern på 10h på den. Gör gärna ett blogginlägg om hans äventyr runt sjön, hans anekdoter och upplevelser och sånt. Skulle vara kul att läsa.

  • Svara
   Elna
   13 juni, 2018 at 12:18

   Jag ska pumpa mina släktingar på info!

 • Svara
  bimmsbike
  12 juni, 2018 at 21:22

  Den var bra, den där cykeln! Rullade lätt, pappa fick allt låna ut den ibland… Några år senare köpte jag en lika dan fast mindre storlek men den var inte alls lika skön att cykla på som pappas!
  Det slår mej nu att bakhjulet inte är original, hojen lånades ut till en annan vätterncyklist nån gång på nittiotalet och då havererade bakhjulet men i depån i Fagerhult, om jag minns rätt, fanns som tur var ett bakhjul som passade.

  • Svara
   Elna
   13 juni, 2018 at 12:18

   Fina morfar, vad omtänksamt att låna ut den. <3

 • Svara
  Elisabet Antonsson
  13 juni, 2018 at 07:20

  Innan denna cykeln inhandlades så körde han runt pölen på sin svärfars gamla tunga herrcykel med jättetjocka däck! Han måste haft ett pannben i klass med ditt Elna!

  • Svara
   Elna
   13 juni, 2018 at 12:17

   Nejmen gjorde han? Den hojen står ju här hos oss nu, tillsammans med mamma Ellas och vi ska putsa upp dem. Jisses vilket pannben. <3

 • Svara
  Elisabet Antonsson
  13 juni, 2018 at 07:23

  Så fina bilder på morfars pärla, får en tår i ögonvrån nu❤️

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.