Ågelsjön

Ågelsjön är en plats som ligger mig varmt, varmt om hjärtat. Har vi inte så mycket tid åker vi dit eftersom man tar sig dit snabbt. Har vi mycket tid åker vi dit eftersom det är en fantastisk utgångspunkt för dagsturer av varierande längd. Man kan dessutom lägga sig på en solvarm klippa och svalka sig med ett dopp emellanåt under lata sommardagar. Är man klättersugen finns det många leder att välja på. Vill man löpträna i terräng är det alldeles ypperligt att starta från Ågelsjöparkeringen och springa ett varv runt sjön. Vill man grilla med utsikt eller äta picnic vid vattenbrynet är Ågelsjön perfekt. Mina cykelturer går ofta i närheten av sjön och en och annan gång när turerna blivit för långa har det ganska mörka vattnet fått tjänstgöra i cykelflaskan (man överlever, jag lovar).
Idag vandrade jag och min älskade Martin ett varv runt sjön i strålande sol på snötäckt is. Lite försiktigt i början eftersom vi inte visste något om tjockleken. Lite mer våghalsigt när vi upptäckte med hjälp av pinnar i pilkhål att det minsann var metertjockt. Vi tog en fikapaus på en av öarna och bestämde oss för att åka hit i morgon igen.

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också