Fyrtio racersnabba minuter

Idag firar vi ettårig bröllopsdag jag och min älskade make. Vi gjorde som vi nästan alltid gör om vi får bestämma själva. Packade ryggan lätt för dagstur och styrde kängorna ut i en skog vi tidigare inte vandrat i. Ingen karta, ingen plan, inga stigar, svampkorg att stoppa kantarellerna i och flera underbara, soliga timmars fritt strövande i markerna. Mysig fika på en klipphäll på en höjd, i tyst, grön, mossig, lugn och underbar skog. Vi såg en kronhjort – den var pampig som få och vi kom ganska nära – kul, vi har inga hjortar hemma i Småland så det kändes ganska mäktigt. Dags att fetta in kängorna, de tog in lite vatten när jag stoppade foten djupt ned i ett sankt hål i en myrmark.

Efter vandring och middag tog M en tupplur på soffan och jag passade på att smita iväg för lite effektiv träningstid på racern. Det är så roligt, man trampar på och den bara sticker iväg! Tycker jag fick bra fart, körde en enkel runda – fram och tillbaka till nya Finspångsvägen och sedan genom hela Svärtinge i rätt bra fart och avslutade med första uppförsbacken på vägen mot Bergkulla innan jag vände. Körde om en MTB-cyklist och var otrevlig och sa varken hej eller kollade vem det var men jag hade ju sån härlig fart i benen och kände mig lite världsavskärmad med musik i lurarna. Dåligt!

Avslutade med Hasselbacken/Högbackavägen innan jag trampade ut lite och hoppade in i duschen. Hade mjölksyra precis hela vägen – så trött efter bodypumpen häromdagen, men orkade ligga på ändå – ytterligare ett tecken på att jag är på rätt håll, och det känns så himla fint! Ska klura lite på hur jag ska köra i veckan för att vara mitt allra piggaste till helgens träningsläger med SubXX i Borlänge.

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också