Ont i rumpan? Nej, men tummen.

Men, får man inte ont i rumpan om man cyklar så långt? Standardfråga! Nej, eftersom man tillexempel gör som Lisa Ström och köper sig en sadel som passar perfekt får man inte ont i rumpan. Cyklar man på den som som satt på när man köpte cykeln får man inte heller ont i rumpan, man får ont på helt andra ställen, tusen gånger värre än rumpan.

Men när man väl har en bra sadel och cyklar trettio mil i ett kör och inte får ont i rumpan då får man ont i tummarna. I tummarna? Jo, i tummarna – hur fånigt som helst. Man måste ju hålla emot när man bromsar och det gör man ju med tummarna och tydligen får man då ont. Har under långa träningspass känt lite stickningar i nerverna, inget konstigt med det – men efter trettio mil lagtempo, där det särskilt i början gick lite ryckigt så man fick bromsa mer än nödvändigt har jag skitont + domningar på insidan av tummarna. Har googlat och twittrat och facebookat och får mindre härliga tips om karpaltunnelsyndrom, handlebar palsy och bättre tips om styrlindor, hållning och handskar. Min egen diagnos är lagtempospänningstumme och åtgärden är helt enkelt större händer. Kan man köpa det någonstans?

Hursomhelst – ett guldtillfälle att rota fram sina inlines och vila tassarna en aning! Lite vingligt eftersom jag inte åkt inlines på två somrar, men svettigt, soligt, intensivt och kul. Avskyr nedförsbackar (lääääskigt + dålig på att stanna = kamikazesportande) älskar uppförsbackar. Typiskt bra alternativträning, även om den ger ont i rumpan – muskulaturen får sig en go genomkörare!

20120621-192256.jpg

Somriga saker i trädgården: ogräs mellan plattorna, en hög inlinessaker (japps, jag tuffar runt i hjälm, bilar är lika hårda oavsett vilken typ av hjul man tränar med) och Widget som äter visset gräs.

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like