Sugen på: Rejs kung & lyxhjälm

Jag är ett aprilbarn/vårtecken/en oxe med fötterna på pedalerna istället för marken och om lite mer än en månad fyller jag tjugofem för femtielfte gången och jag funderar på att skämma bort mig själv med något riktigt fint. Är sugen på en ny hjälm eller ett par Race King till Gula pärlan aka 27,5:an eftersom jag inte är supernöjd med däcken som följde med den.

Lyxhjälm som typ inte väger någonting och är ganska schnigg:

 

Giro Aeon

Däck som jag åkt med på mina 26:or och tokgillat. Rejs Kung ftw! (Om ni inte har banbrytande tips på andra däck? Just nu har jag Maxxis X-Mark och jag gillar inte)

Rejs Kung

0
 1. Nä inte nåt banbrytande direkt, men jag jag gillar ju mina Rocket Ron(dom med nya mönstret), särskilt när det är blött och lerigt som Rejs Kung verkligen suger på. Jag ska ge Racing Ralph en chans på 29’an också. Annars så pratades det en hel del om Maxxis Icon som über-mega-all-round-super-special förra året men jag har inte provat själv.

  1. Maxxis Icon har jag inte kikat på alls – missat helt. Jag har gillat rejs kung i lera också – tycker de funkar överallt. Fast okej – på hösten kanske man vill ha lite mer grepp 😉

 2. Den där hjälmen var råsnygg! Jag är ute efter en ny men har så svårt att hitta en perfekt hjälm.

  Jag har gillat mina rocket ron-däck. De har rullat fint och haft bra grepp när det behövts.

  1. Visst är den! Aaaaalldeles för dyr dock, men den väger noll och är superstylish. Vill, vill, vill ha!
   Ni är ett rocket ron-par alltså – vi är defintivt ett rejs kung-par fast båda sneglar på X-king 🙂

   1. Jag har kört massor på X-King 26″ och det är ett riktigt bra däck. Jätte-allround, rullar lätt och så men helt hopplöst om man vill köra slanglöst. Det tätar dåligt och sidoväggarna vill gärna vika sig utan slang så man måste köra rätt högt tryck.

    1. Jag kör med slang. Mina fälgar är tubelessready men jag är det nog inte – har inte tålamod att hålla på med gegga/lära mig hur gegga funkar 😉

 3. Jag gillar Racing Ralph då de är bra allrounddäck, både snabba och greppar bra. I år tänker jag ge Schwalbe’s nya Thunder Burt en chans på tävlingarna då de ska rulla ännu bättre och på hemmaplan när jag leker/tränar kommer jag köra ett däck som knappt rullar framåt men istället greppar satan 🙂

  Ett annat däck jag är sugen på är Specialized nya, kusin har sportat deras däck och älskar de, nu har de släppt 27,5″ varianter men tyvärr inte av de finaste S-Works men de är nog bra ändå, http://www.specialized.com/us/en/ftb/mtb-tires/competitive-xc-tires/sworks-fast-trak

  1. Jag har ett par 26″ geax – ett par snabba jäklar som sitter fint på tex cykelvasan – men inte som allround. Sedan har de väl visserligen flera modeller men är rätt inne på Conti. Kanske får kika förbi och titta!

 4. Jag har kört på Race Kings store/lillebror X-King de senaste åren. Är verkligen super nöjd, som Race King fast lite mer allround utan att tappa i rull. Lätta och fina är de med, lite tråkiga sidoväggar men det är väl samma med Race King.

 5. Mitt tips är Race king bak och x-king fram om du vill ha däck från conti.
  Att de skulle vara hopplösa som tubeless håller jag inte med om, har kört med dem någon säsong och brukade ha ca 1,8 bar tryck utan problem

  Annars tycker jag att Geax Barro är det bästa allrounddäck jag någonsin haft. Endast en punktering på 4 säsonger, ca 100 tävlingar och många träningstimmar.
  Om du väljer deras TNT version kan du dessutom köra tubeless utan att behöva bry dig om tätningsvätska

  1. Hade ingen aning om att man kunde köra tubeless utan vätska. Coolt – måste nog läsa på om det här ändå, kanske är det dags att slänga slangen? 😉 Tack för tips!

   Jag har ett par Geax Race till 26″ – perf för snabbt grusvägsrull men lite smala till riktig skogsåkning och passar inte på 27,5. The dark side of byta hjulstorlek är allt som inte passar…

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också