Hur svår är Cykelvasan?

En fråga jag fått många gånger är just hur svår Cykelvasan är, och den är rätt svår att svara på. För den som cyklat en del mountainbike, kanske kört några långlopp och är van vid stigcykling är den inte svår alls. Bara lång – och det i sig kan vara utmaningen. Har man inte cyklat så mycket kan den kännas svår, just för att det är en så stor utmaning.

För mig är det svåra att cykla den fort. Tekniskt sett tycker jag att Vasan är superlätt – men att pressa sig att gasa i nio mil är svårt.

Vasaloppets samarbetspartner Merida kampanjar såklart för fullt inför årets lopp – bland annat har man valt två åkare, Conny & Frida som bloggar inför sin Cykelvasa, och så har man tagit fram en film. Just den där filmen är poängen med det här inlägget; jag tyckte den var bra för om du kikar på den kan du se vilken typ av underlag Cykelvasan går på, och det vet jag att många som står på CV-startlinjen för första gången är nyfikna på.

 

19

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like