Byt hjälm!

När bytte du din hjälm senast? Det är liksom lite färskvara med hjälmar – får den en smäll ska du kassera den på stört och skaffa en ny. Ska man vara riktigt petig kanske du borde ha en ny hjälm varje säsong. Den får ju hela tiden småstötar när man hanterar den – och även om det inte syns utanpå kan den vara skadad om den är gammal. Vi har inte så mycket skydd när vi far fram på våra cyklar – att se till att hjälmen som tar hand om huvudet är fräsch är en enkel grej – du är värd det och när det smäller är det värt investeringen.

Jag skaffade ny för ett litet tag sedan. En Giro Atmos från Sportson och jag är riktigt nöjd med den. Den är rätt lik min gamla, mattsvart men med lite vita detaljer och så har den mjukare band som inte skaver, den sitter mycket bättre och den väger lite mindre. Tokgillar.

Screen Shot 2014-08-20 at 09.33.23 Min nya Giro Atmos.MTB-SM XCO Foto: Alexander Jangmo WiridénFull fräs med hjälm. Foto: Alexander Jangmo Wiridén

0
  1. Den var riktigt fräck! En sån skulle jag kunna tänka mej när ny ska inhandlas:) Där följer möjligtvis inte skärm med när man köper den? Jag vet att det är opraktiskt med skärm ibland men jag tycker hjälmarna ser tuffare ut och sen hjälper den lite mot solen..?

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också