Utmaning: att skaffa en ny vana

Varje människa har ju en bild av hur man skulle vilja vara. Saker man skulle vilja göra, vanor man skulle vilja ha, sätt man skulle vilja vara på – och det där kan ju bli både pepp och pannkaka. Pannkaka om man ger sig på att förändra många stora saker samtidigt, slutar ju oftast med sämre självförtroende än där man började eftersom förändring kräver beslutsamhet, envishet, tålamod och kanske lite flyt. Pepp – när man lyckas och när man ser på sig själv med lite snällare ögon (varför man nu inte kan vara snäll mot sig själv jämt – det kan vi väl bli bättre på, tycker vi är värda det!)

Hursomhelst – jag tänkte utmana mig själv att ta tag i en av de där sakerna som skulle passa bra in i min självbild och i mitt liv. Men det är ju roligare om man är fler som gör saker ihop, så min fråga till dig är om du kanske vill peppa mig och dig själv genom att du också utmanar dig själv att bli bättre på något, skaffa en ny bra vana eller rätta till en ovana?

Min utmaning är morgonträning.
Superenkel grej som jag har så svårt att få till pga extrem morgontrötthet samt att jag har lite svårt för saker som kräver lite förberedelse & framförhållning redan kvällen innan.

Min motivation:
Om jag kan utnyttja en timme på morgonen till träning kommer jag igång bättre och får lättare att pussla in både cykel och styrketräning OCH tid i mysiga sambosoffan. Det finns så mycket livskvalitet i att jag tar mig upp på morgonen och får till en timmes träning.

Hur ska jag göra:
På kvällen lägger jag fram en omgång träningskläder och bestämmer vad jag ska träna, plus ser till att det finns något snabbt & enkelt att stoppa i magen både före och efter träningen. Sedan sätter jag klockan en halvtimme tidigare och TVINGAR mig själv att gå upp direkt istället för att snooza bort en massa tid. Därefter händer det magiska: min timme morgonträning. Dusch & mat på det och jag har boostat igång min arbetsdag på bästa möjliga sätt. Ska göra det avdramatiserat och enkelt och verkligen fixa det. Tre gånger i veckan till att börja med. Och avstämning om en vecka.

Det kommer att kännas så skönt att ta tag i det här. Är du med? Vad ska du ta tag i? Inget är för högt eller lågt eller stort eller litet, ge mig en kommentar eller länka tillbaka till det här inlägget så kan vi peppa varandra <3

 

Somrig pre-utmaningspepp-bild med tummen upp, tagen under uppvärmningen innan XCE-loppet på SM, passar fint idag:IMG_1957.JPG

0
  1. Kul grej. Men behöver du träna 1 timma varjedag? Räcker med 15-30 minuter. Jag har precis kommit igång med min träning. Har tänkt att träna minst 5 ggr i veckan. Nu gäller det bara att göra det till en vana så man inte slutar om 1 månad.

    1. Yesbox, jag behöver en timme om jag ska hinna allt jag vill under veckan, men skulle jag försova mig är det faktiskt gott nog med 30 minuter.

  2. Gött. Börjat träna onsdagmorgonar med, men får gå upp 2h40min tidigare för att träna med andra 😉 Le Peloton här i Stockholm på cx nu på vintern. Bra för mig som jobbar till rätt sent och aldrig ens tänkt träna efter jobbet nu vintertid.

    Oftast friskare och skönare luft på morgonarna med. Som för dig att cykla runt Landsjön eller Ramsjöholm t.ex. 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också