Just nu står det två burkar chiapudding i min kyl – perfekt snabbmat. Den ena är en favorit, osötad gjord på havremjölk, smaksatt med saffran och jag äter den med hallon till frukost och eftersom många undrar hur det funkar delar jag med mig trots att receptbloggande känns rätt off topic för min del, det finns så många andra som gör det bättre och jag är inte så intresserad av kost och recept – oftast improviserar jag hejvilt i köket.
Tycker proportionen 1 dl havremjölk + 1,5 matskedar chiafrön funkar super och jag brukar göra fyra deciliter åt gången. Häll i en burk, typ din tomma och diskade lingonsyltsburk, tillsätt lite ekologiskt vaniljpulver och så mycket saffran du känner för. Shake it baby och ställ i kylen tills det stelnar. Man kan såklart söta om man vill, jag gillar’t bäst osötat och så kan man variera smakerna i oändlighet. Sara kommer ofta med inspiration på temat chiapudding!
1 comment
Åh tack för den, jag som knarkar havremjölk. Ska testgöra den här puddingen hemma 😀