Benlistan

Foto: Eskil Laago

Hänger ni på cykliga bloggar har ni säkert sett listan om ben snurra runt över helgen. Katja, ständigt roliga och smarta Katja, drog igång den och sedan dök den upp hos Helena, hos Hasse och ett helt gäng andra och så bollade Anna den vidare till mig. Sånt där är fint tycker jag – när ett hörn av bloggosfären peppar igång varandra. Märkligt dock hur fort det känns som att man är sist på bollen – men jag hann inte skriva förrän nu, en kan inte hinna allt hela tiden.

Hur långa är dina ben?
Ska man veta det? Ah well, de är alldeles lagom och helt perfekt, som gjorda för att gå snabbt och cykla fort och studsa när jag är glad. Jag gör det – jag studsar på stället när jag är glad eller förväntansfull eller tycker att något är roligt. Försöker att tänka på att inte göra det för det ser lite lustigt ut med människor som studsar runt…hoppsan, off topic. Benen är lagom långa och jag har väl mätt någon gång men sådant där håller jag inte reda på, klart att det är bra att veta som cyklist och jag gjorde ju en bikefit förra året så jag har det uppskrivet om det absolut krisar så jag måste vet om det.
Coming soon from CraftStabilitetsträning hemma i fina brallor som kommer finnas med i Crafts höstkollektion. 

Hur ofta rakar du benen?
Typ varje gång jag duschar hemma. En drar ju liksom inte fram rakhyveln på gymmet direkt så stubb har jag oftast om jag tränat hemifrån i några dagar. Ben ska vara lena, vinter som sommar. Fast jag gör det enkelt för mig – lite skum från duschkrämen räcker, fipplar inte med raklödder.

När mår benen som bäst?
När allt stämmer. När hela kroppen är så där galet stark så och musklerna jobbar ihop med psyket och konditionen och levererar outstaning stigcykel. Då mår benen grymt fint

När mår benen som sämst?
Under perioder då jag inte kunnat träna. Eller efter ett par vilodagar. Då kryper det i benen, det sticker och kittlas och är obehagligt och jag kan inte vara still, än mindre sova. Jag måste trötta ut dem för att få sinnesro. Och sova med dubbla tyngdtäcken.

Stretch framför brasan

Vilka är benens favvoövning på gymmet?
Tåhävningar. Gärna med en stång med lite vikt på – jag älskar att göra så många tåhävningar som är möjligt, gärna sådär så man liksom måste krypa ihop på golvet med mjölksyraångestsmärta efteråt.

Hur snabba är dina ben?
Mina ben för sig är väl inte så snabba. Men koppla på resten av kroppen och den där härliga kombinationen av allt som gör att en människa har möjlighet att ge gärdet och de är rätt snabba. Bra träning och ordentligt med mat och sömn – då kan det smälla ibland. De var väl tillexempel sjätte snabbast i Sverige på SM i XCO förra året. Eller om det var sjunde? Ursäkta mitt sämsta sifferminne. De är emellanåt pallplatssnabba i min tävlingsklass. Grymma benen. Grymma kroppen. Men, ibland är de förstås riktigt långsamma, trötta och kinkiga. Det är ju så det är – highs and lows hör även benen till.
Skor och gula löv

Hur pysslar du om dina ben?
Pyssla? Eh. Jag är dålig på att pyssla. De får sig en våldsam omgång massage och liniment ibland. Och mycket hudkräm och så äter jag mycket mat till benens återhämtning. Och så lever jag i mina Delta kompressionstights från Craft. Älsk på byxor som kramas.

Favoritlängd på bibsen?
Korta. Som Crafts Glow Bib, de är perfekta.
Öländska ben

Vad är det sämsta med mina ben?
Inget. Inget är dåligt med mina ben. Det finns några svagheter med utvecklingspotential aka prehab men dåligt. Nej, nej – mina ben är så jävla bra, vi har jobbat hårt i hop i många år och det ska bara belönas med beröm. Folk tittar ibland och ojar sig lite över ärr och blåmärken, men jag tycker det är som en minneskarta, jag kommer ihåg vartenda fail och ett ärr är en påminnelse om att man utmanat sig och blivit lite bättre.
IMG_9578.JPGCraft Glow Bib W. Perfekt längd.

Det bästa med mina ben?
Att jag har dem. Att jag kan utmana dem. De är starka och de är uthålliga och de kan cykla, klättra i träd, de kan studsa, de kan springa (en liten bit i alla fall) och de tassar ljudlöst genom skogen när jag känner för’t.

Om du skulle ge benen en present, vad skulle det vara då?
MASSAGE. OMG, jag skulle behöva massage. Fast, elak present – det gör något så makalöst ont med benmassage och så är jag så kittlig om låren att jag tror jag ska dö. Men de skulle behöva det.

Jag vill passa listan vidare till dig. Skriv en kommentar eller ett helt inlägg! 

0
5 comments
  1. Vilket härligt inlägg! Tack! Vill passa på att tacka för en bra o rolig blogg! 🙂
    Jag gillar mina ben med! De jobbar på cykeln med mig. Sämsta är väl att de är lite för lurviga ibland. 😉 samt att de gör ont (träningsvärk) efter längre löppass. 😉

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like