Krockar man sina egna bilar får man cykla och det är jäkligt fint

Jätten Vist jobbpendlar

Vi har två bilar. Det är ju himla lyxigt att ha det – ända tills man tar den ena bilen och backar in den i den andra. Ehhhhm. Vår V70 är på service ett gäng dagar och eftersom det är jag som back-krockat sönder den får jag cykla. Rätt skön grej ändå – det verkade vara det som krävdes för att få tummen ur och ta tag i cykelpendlingen häromdagen.

Jag körde nästan snabbaste vägen till jobbet, men valde att köra den mysiga vägen över Vista Kulle istället för att ta Kaxholmsbacken. Något längre, mycket vackrare och jag knäppte några bilder med mobilen bara för att få visa er. J tog min väska i bilen och jag plockade upp den på hans jobb, jag har förstås fortfarande inte investerat i en bra pendlarrygga.

Cykelpendla till jobbet
Skärstaddal. Vackra Vätternrundanvägar!

 

Processed with VSCO with f2 preset
Knalliga färger är bra på landsvägshoj. Jag vill synas i trafiken!

Processed with VSCO with f2 presetCykelbanan strax efter Lyckås, på väg mot vackra och tornprydda ladugården vid Drättinge.

Processed with VSCO with f2 presetEn del av Jönköpings Toscana som inte så ofta hamnar på mina bilder. Bosgård med Vättern skymtandes i bakgrunden.

 

Processed with VSCO with f2 presetVista Kulle – en smal passage som tydligt avslöjar vad det här är för väg. En gammal järnväg.

Processed with VSCO with f2 presetÄppelodlingarna vid Rudenstams. Vacker utsikt över Vättern även om oljudet från motorvägen brusar mer än sjön.

Processed with VSCO with f2 preset
Huskvarna hamn. Inte optimal cykelväg på racer men jag valde den här lilla cykelbanan för det är så härligt att cykla längs med vattnet så lång väg som möjligt. 

BroccolitreeStrax innan jag var framme vid Js jobb där jag plockade min väska i bilen körde jag förbi The Broccoli Tree vid Oset i Huskvarna. Hade gärna stannat och badat. Visst har jag en av de finaste pendlarvägar man kan tänka sig? Inäst får jag ta finkameran!

 

 

 

 

 

 

0
  1. Jag upptäckte den underbara vägen vid Brunstorp, längs hamnen i Huskvarna och sedan cykelbanan vid Vättern (och Broccoliträdet) för bara några veckor sen. I söndags när jag mysrullade valde jag att rulla den sträckan igen, just för det var så härligt vackert och att det var megamotvind glömde jag helt bort. Över Vista väljer jag alltid, underbar väg!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också