Inte utan mina knickers!

Jag cyklar helst i knickers. Det ska vara väldigt varmt innan kortbyxorna åker fram. Jag trivs liksom inte i korta byxor, dessutom är dammodeller alltid lite kortare än herrmodellerna. Men val av byxor är inget jag har klurat särskilt mycket över. Man åker i det man gillar trodde jag och anmälde mig till första tävlingen i Långloppscupen i tävlingsklass för att komma lite längre fram i startfältet, även om jag hamnar långt bak i resultatlistan.

Inte då. Henrik Öijer i Falun har en kanonbra blogg som jag ofta läser, och i dag kikade jag in där och hittade en sammanfattning av Svenska Cykelförbundets tävlingsregler. Kortbyxor ska det vara. Blev väldigt fundersam och kollade på SCF:s hemsida. Stämmer bra, kortbyxor it is.

“Alla tävlande skall bära tävlingströja med ärmar och tävlingsbyxor. S.k. tempodräkt är tillåten i samtliga tävlingar. Med tävlingsbyxor avses byxor som slutar ovanför knäet. Tröjor utan ärm är ej tillåtna.”

Nu är jag sur. Jag gillar ju mina knickers. Handskar, hjälm, tröja med kort ärm – fine; men skit i längden på byxorna!

1
  1. Det finns tydligen många tramsiga klädregler inom idrotten…den där om att man inte får ha t-shirt under basketlinnet t.ex
    Du var ju långt ifrån ensam om att bryta mod klädselregler i lördags.
    Är det verkligen tillåtet att ha långärmad tröja?
    Och vilken himla tur att jag har sparat säkerhetsnålarna från i lördags så jag kan ha med mej dom till nästa tävling…SUCK! Glöm för allt i världen inte att köpa egna buntband tills nästa lördag ifall du inte får några gratis i Skövde!

  2. I motionsklass fick man ha på sig vad man ville om jag förstod det hela rätt. I tävlingsklass ska man frysa i kortbyxor. Korta byxor för damer är ju dessutom så himla korta :/
    Men det stod ju inget om benvärmare i och för sig 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också