Höst. Spinning. Inomhus.

Körde kanske sista racerpasset ute i går em. Det blev beckmörkt en bra bit innan vi kom hem, och jag hade inte tagit med mig lyse. Ganska orutinerat – men Martin och Johan hade tänkt på den saken och jag fick ligga på hjul emellan dem. Galet bra – jag var lite rädd i mörkret, man ser ju inga hål och stenar och folk kör som idioter! Inget mer mörkerkörande på racer för min del.

Idag stängde jag in mig i spinningsalen för första gången sedan i våras. Blev ett varken-eller-pass hade behövt köra distans under mjölksyratröskeln i en tre-fyra-timmar; nu blev det ett 75-minuterspass med lite halvhjärtade intervaller. Tyckte inte att det kändes superjobbigt bortsett från all jäkla mjölksyra i trötta ben, men maxpulsen blev ändå 179 slag och medel 149.

Nu blir det en dags vila – sedan Tjurrus och därefter helvila i ett par veckor. Ska försöka göra en ordentlig vinterträningssatsning och den börjar med att hålla sig i skinnet trots att formen  har kommit tillbaka efter den här hopplöst jobbiga och eländiga säsongen.

0
2 comments
  1. Hejsan

    Såg att du hade haft problem med popliteus? Hur artade det sig och vad gjode du för att det skulle bli bättre? Verkar som jag också har problem med en överansträngd popliteus men tar sådan tid att bli bra! Vet inte vart man skall ta sig till

    1. Viktor – jag fick kanonhjälp av en duktig sjukgymnast, vet inte var du bor men är du i närheten av Norrköping kan jag varmt rekommendera Tobbe på http://www.ryggcity.se
      Jag fick excentriska styrkeövningar med vikt och på balansplatta och hjälp med alternativ träning; så att alla stabiliserande muskler runt omkring popliteusen skulle bära upp och avlasta. Måste fortfarande göra mina övningar regelbundet annars får jag ont. Under tiden som flera av de läkare jag träffade innan jag fick hjälp från sjukgymnast bara ordinerade antiinflammatoriska och vila hann det bli en ärrbildning på muskeln som nog kommer att behöva hållas i schack ganska länge. Maila mig gärna om du vill veta mer!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like