TRE år utan snus!

Idag är faktiskt en ganska stor dag för mig. En dag med en sådan där viktig milstolpe jag längtat efter att få bocka av. Jag har klarat ännu en av de berömda tre-buggarna som man refererar till när man pratar om nikotinavvänjning. Tre dagar, tre veckor, tre månader, tre år. Tre år! TRE ÅR!

TRE ÅR! TRE ÅR! TRE ÅR! TRE ÅR! TRE ÅR! TRE ÅR! TRE ÅR! TRE ÅR! TRE ÅR! JAG GJORDE DET!

Jag började röka och snusa när jag var rätt så mycket alldeles för liten för det och min fantastiska mamma gjorde allt hon kunde för att göra det så svårt som möjligt för mig, men jag är lite för envis för mitt eget bästa och borde spärrats in någonstans på bröd och vatten och andra saker som inte var farligt och inte blivit utsläppt förrän i 25-årsåldern, men så gör vi ju inte med barn i Sverige. Ett tag när jag var på vift i en spännande storstad i utlandet rökte jag två paket cigaretter om dagen. Så sjukt äckligt, det riktigt vänder sig i magen när jag tänker på det nu. Så småningom slutade jag röka och gick över till snus helt och hållet och gjorde lätt av med en dosa om dagen. Också väldigt, väldigt äckligt. Och dyrt. Och äckligt.

Det var galet svårt att sluta. Lika lätt som det jag har för att bli beroende av substanser som inte ska vara i kroppen – lika svårt var det att sluta. Jag skrev om det, och det hjälpte som alltid att skriva. Fast såhär i efterhand – när jag läser min abstinensblogg – inser jag att det allt är lite förskönat ändå. Det var riktigt överjävligt sjukt jobbigt! Men jag gjorde det. Bra jobbat mig själv!

Här hittar du oktober 2009 – en mellan raderna väldigt arg blogg!

 

1
 1. Grattis!
  Jag är själv gammal storrökare och snusare men är helt nikotinfri sen snart sex år(i januari).

  Det är ett jävla kämpande, men SÅ värt det.
  Bra jobbat!

 2. Utan snus i tre dagar försmäktar vi på denna ö. Men inte grymma Elna! Grattis!
  Jag har gjort samma resa som du, men slutade senare. Har inte rökt på typ 10 år och inte snusat på typ 7 år. Snuset saknar jag inte det minsta, men jag kan fortfarande få för mig att det skulle vara gott med en cigarett till ett glas vin till exempel. Man är ju dum i huvudet 😀

  1. Ja jisses, man är dum i huvudet 😉 , jag dricker inte alkohol längre men känner igen det där. Och eftersom snuskylarna alltid placeras bredvid kassakön i affärer står jag ofta där och trånar.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också