Inga konstigheter – dags för lagom!

Det här med att cykelpendla är ju egentligen inga konstigheter. Det är möjligtvis så att det är lite konstigt att sätta igång med det i mitten av mörka november, och det är möjligtvis lite konstigt att föra ett herrans blogg-liv om det hela. Men jag är ju som jag är – det är allt eller inget för hela slanten, och jag tycker det har varit kul att skriva om det.

Min fantastiska mamma har cykelpendlat i alla år. När vi bodde i en liten läskig stad utanför Jönköping trampade hon 3,5 mil gånger två mellan hem och jobb varje dag. I nästan alla väder. Min morfar cykelpendlade mellan sitt hem och möbelfabriken han arbetade på år ut och år in. Jag har många vänner som cykelpendlar, en del gör det jämt och ständigt och en del gör det någon gång ibland. Henrik Öijer skriver ofta inspirerande om sin pendling – liksom många andra som cykelpendlar mellan jobb och bostad på regelbunden basis. Det är inga konstigheter – tvärtom, testa du också!

Jag har tidigare pendlat en del mellan Svärtinge och Norrköping och var orolig att den långa sträckan hela vägen till Linköping skulle göra mig trött och dåligt skärpt på jobbet, men så har det inte känts – tvärtom. Man blir pigg, go’ & glad så det står härliga till av att trampa distanspass på morgonen, men i fortsättningen ska jag testa lagom. Det är dags att plocka fram vinterhärk och sätta dubbdäck på den – och då blir det så tungtrampat att det kommer att ta en hel arbetsdag att ta sig till och från jobbet – och det gör man ju inte gärna varje dag. Distanspass ska ju cyklas ändå – och att passa på att ta några av dem i anslutning till transport till jobbet passar mig fint. Men inte varje dag – det stora problemet för min del är sömnen – jag måste sova mycket och får rätt stora problem av att tvinga mig upp ur sängen innan klockan ens är 06.00 – jag klarar helt enkelt inte av det en hel arbetsvecka. Men lagom känns okej – nu kör vi på det när det gäller pendlande.

Alla inlägg om cykelpendlarveckan finns här – kul att ni hängde med; även om ni mest kommenterar på facebook i vanlig ordning; jag uppskattar kommentarer och hejarop väldigt mycket oavsett var de hamnar. Vad ska jag hitta på nu? Har ni några idéer på lagom idiotiska projekt jag kan ge mig i kast med och skriva om tar jag tacksamt emot dem!

Min stackars asfaltspärla ser för jävlig ut efter några novemberdagar med pendlande. Snälla tomten, kan jag få en cross?20121115-134608.jpg

 

Cykelbanor är ju ett problem, det är rätt dåligt ställt med dem. Värst är det kanske när folk (här undertecknad som kommer på sig själv att inte vara bättre än någon annan) envisas med att göra annat än att cykla på dem.20121115-134620.jpg

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like