Har ni tänkt på en sak?

Såhär ser jag ut när jag tänker på saker.

Har ni tänkt på en sak? Har ni tänkt på hur rackarns snabba vi är att bilda oss en uppfattning om hur saker ligger till i andra människors liv? Har ni tänkt på hur illa kvickt vi bestämmer oss för att någon absolut borde gjort något annorlunda? Har ni tänkt på hur vi dömer och bedömer fastän vi inte har den blekaste aning om vad det egentligen var som hände eller på vilket vis. Vi bestämmer oss för att någonting är fel och galet baserat på föreställningar vi skapat oss utan egentlig bakgrundsfakta.

Har ni tänkt på att om en människa tar ett stort och oväntat beslut eller ger sig in i någonting som inte riktigt passar in i ramen för det oskrivna livsfacit vi skapat – har ni tänkt på att hen antagligen tänkt över sitt beslut tusen miljarder miljoner gånger eftersom hen vet att folk kommer att tänka och tycka.

Har ni också tänkt på att det faktiskt inte är så himla farligt att fråga det man undrar. Att det kanske är bättre att ställa en pinsam fråga för mycket bara för att man faktiskt klurar på hur det ligger till än att dra en slutsats utan grund. Att den som får frågan kanske uppskattar att få den mer än att folk tisslar och tasslar slutsatser bakom ryggen på hen. Det är okej att vara nyfiken.Vi är människor och vi kan inte alltid vara helt ute och cykla. Har ni tänkt på det?

 

Jag har tänkt på det.

 

(Jag har också tänkt på att det är första gången jag använder ordet hen fastän jag aldrig någonsin skulle göra det. Man vet aldrig vad som händer här i livet. Det tål också att tänkas lite på. Men först tycker jag vi cyklar oss svettigt lyckliga.)

0
  1. Fint reflekterat och fint henat. Men byt ut ett av dem mot ett henom så blir det grammatiskt korrekt också.

    1. Nejmen, så klantigt av mig. Det får stå kvar så kan jag när jag är gammal och grå och har tänkt färdigt fnissa åt mina första stapplande försök att bli vän med hen.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också