Fantastiska tekniktorsdag!

Gårdagen blev verkligen lyckad. Jag var rätt nervös när jag trampade uppför berget med en liten plan på teknikbana i huvudet och fick världens bästa överraskning när jag väl kom fram. Sam var redan i full gång med att bygga en genomtänkt och snyggt snitslad teknikbana och jag blev så galet glad. Hade oroat mig för att inte hinna banka ner tillräckligt med stolpar i marken i tid tills tjejerna skulle dyka upp och så var allt färdigt och fixat. Guld! En stund senare dök även Jimmy upp och hjälpte till att fixa och planera ihop banan. Jag provcyklade nervöst – tänk om det skulle vara för svårt?

Det var riktigt roligt att se alla tjejer testa olika saker – och att se glädjen när någon löste ett problem och kom på hur man skulle göra. Det blev sådär som jag ville – att alla hjälptes åt att tipsa varandra om olika saker och dessutom stannade Sam och Jimmy kvar och coachade lite.

Teknikbanan hade tiotalet stationer; en zickzackbana, ett ställe med smal passage att trassla sig igenom utan att sätta styret i en stolpe, en bana där man kunde tävla i att cykla så långsamt som möjligt, tighta vändzoner, däck att svänga kring, en lutande kurva, en spång och smala plankor att köra på, både på platten och i nedförsbacke.

Efteråt rullade vi ett varv i skogen – mäktig känsla att få vara ute och cykla med 30 MTB-tjejer. Tack bästa ni för att ni kom igår!

Balansera plankaBästa Sam & Jimmy!Svänga runt däck i lutande kurvaVända i liten rutaSvänga runt däck i lutande kurva Sicksacka snitslad bana  Motljusteknik Visning av bana - fantastiska tjejerna!

Vi fick besök av foto-entusiasten Peax Andersson och hans kamera och det blev fina bilder. Jag har lånat några av dem eftersom jag själv inte hann ta bilder och här kan ni hitta fler. Tack Peax!

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också