Fredagar – min bästa investering

Fredagar är min dag. Då tar jag sovmorgon, går och skrotar i pyjamas länge, äter lungfrukost och pysslar med något för mitt eget företags räkning om det behövs. Jag jobbar åttio procent – det är ganska coolt med tanke på att jag för ett par år sedan pangade in i väggen och inte kunde jobba alls. Ett tag undrade jag om jag någonsin skulle orka jobba på riktigt igen – när jag bara grät och sov och grät och sov. Nu är jag så pigg att jag säkert skulle klara hundra igen – men då skulle jag få välja bort massa roliga saker som är viktiga för mig. Som bloggen, och träningsprojekt, och vänner – så jag jobbar deltid och pysslar om mig själv heltid för att orka leva maximalt kul men ändå ha tid för det lugn som krävs för att inte vägga igen.

Idag använder jag min fredag till att betala räkningar, fundera lite på vad det var man skulle tänka på inför tävling (det var ju ett tag sedan nu). Jag dricker för mycket kaffe, tittar ut på Vättern som badar i sol och ska snart åka iväg och fixa några ärenden på stan. Jag ska köpa nya bromsbelägg, det märks väl att man bor backigt för belägg går det åt, fast nu är det så torrt och fint att de räcker lite extra länge.

I morse vaknade jag vid halv åtta och somnade om och sov till tio och ikväll ska jag rulla lite MTB med älsklingen och köra en maskin träningskläder och fredagsmysa. Det kostar såklart en slant i inkomstbortfall – jag är inte sjukskriven, jag bara väljer att inte jobba hundra och det valet är den bästa investeringen i mig själv jag gjort!

Livskvalitet. Foto: Eskil Laago

Foto: Eskil Laago

0
  1. Jag blir så glad av att läsa inlägg som detta. En människa som väljer sin egen väg och njuter av livet är en klok människa. Så heja dig! Hit kommer jag återkomma 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också