Scott Scale RC 700

Det var verkligen toksvårt att välja om jag skulle ta en Scale RC 700 (hardtail, en sådan med dämpning fram och stelt bak) eller en Spark RC 700 (fullgung, med dämpare både fram och bak). Efter att ha lyssnat in era åsikter valde jag faktiskt en Spark. Trots att den som känner mig bäst, J, tyckte att jag skulle välja hardtail. (RC är förresten modellen och 700 betyder att det är 27,5″ däck, modellerna heter 900 när de har 29″ däck)

Och sedan, efter att det var bestämt att det skulle bli en Spark gick jag runt och hade duster med magkänslan i flera dagar innan jag ringde upp Sportson och ändrade mig till en Scale med nöjd magkänsla som följd och det känns fortfarande galet rätt. Nya hojen - lycklig tjej

Varför? Många anledningar, här är några:

 • Scalen passar fint här i Huskvarna & Jönköping där uppförsbackarna är många (hade jag bott kvar i Norrköping hvarit det bästa alternativet)
 • Jag är på en cool plats teknikmässigt sett och vill fortsätta lära mig mer, bli bättre på att hantera cykeln.
 • Den är lätt. 8,6 kg. Älsk på lätta cyklar. (Inte för att Sparken väger så mycket, men Scalen väger minst)
 • Jag trivs verkligen på hardtail. Det känns som hemma. Tillochmed fter Test the Best med Sportson & Specialized och den coola Epichojen där kändes det självklart. Jag är en hardtailmänniska och hoppas att min rygg vill vara det en säsong till.
 • Magkänslan. Den har oftast rätt – eller hur?

 

Inside the boxIn the box. Jimmy filmade kalaset men jag har inte bestämt mig för om jag lägger upp det ännu pga lite trött och kallade vevarm för pedal. Kaaaaanske kommer.

Elna Syncros

Jag har provcyklat den idag förresten. Eskil tog med sig fotoutrustningen och kidsen till Jönköping och jag sportade kortkort. Först vid högskolebiblioteket och sedan vid Spira – det kommer att bli grymma nya bilder. Betyg på RC:n – UNDERBAR!

0
 1. Å känner igen din glädje!
  Tror du gjorde helt rätt! Magkänslan är ofta den bästa. Jag håller med dig när det kommer till hårdsvans, jag trivs också bäst på en sån även om jag som cyklar mkt fjäll säkert skulle ta mig fram lättare, men det är något speciellt och så känner jag att jag har så mkt mer att lära mig nör det kommer till teknik.

  Grattis till en fin hoj! Di där bromsskivorna är bra de, 😉 Fujin har såna.

  1. Åh, det ärr så skönt att det finns människor som förstår det lyckliga pirret i magen – jag går omkring och slänger små blickar på cykeln och känner mig liksom lite kär.

   Bromsskivorna förresten, vanligtvis brukar Jimmy syna mina cyklar och mumla lite om olika delar man skulle kunna byta för att göra dem lättare – den här gången tittade han igenom cykeln pekade på bromsskivorna och sa bara en mening: “de är bättre än mina”. Får nog blogga om det 😉

 2. Snygg hoj!

  Om ryggen klarar det och terrängen lämpar sig är ju ht grymt val! Eftersom du kört ht tidigare blir det nog bra med scalen. Mycket bättre ht får man ju knappast.

  Grattis till grym hoj!

  1. Nej, det är svårt att få tag i bättre hoj. Sparken är iofs grymmeligrym den med, nästan som en ht när den är helt låst! 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också