Gårdsrosteriet i Jönköpings Toscana

Vi skulle cyklat skog idag. Men i sista stund ändrade vi oss och satte oss på vintercyklarna för att köra ett varv i runt Landsjön i Jönköpings Toscana – lika vackert en grå och blöt vinterdag som mitt i sommaren. På toppen av första backen runt sjön slog en spännande doft emot oss. Den fick mig att tänka på kakelugnar och grillade äpplen – det var en bränd men god doft – och vi behövde såklart inte fundera länge innan vi kom på vad det var. Gårdsrosteriet Vista som vi just kört förbi rostade kaffebönor – oh, det luktade himmel.

Fia och jag bestämde oss för att vi skulle cykla varvet runt sjön och sedan trampa uppför backen igen och kika in på en kopp kaffe. Ingo som driver Gårdsrosteriet Vista är förresten cyklist och har man inte vägarna förbi Jönköpings Toscana finns hans kaffe emellanåt att köpa på Sportson i Jönköping. Fint.

Den där fantastiska doften från rosteriet som vi kände när vi cyklade förbi var inget mot dofterna som slog emot oss när vi steg in i butiken. Nyrostat kaffe blandades med doften från svenska äpplen – Gårdsrosteriet delar lokal med Vistakulle Fruktodling och i hyllorna samsas kaffe med lokala delikatesser.

Det blev mer än en kopp kaffe. Det blev en crash course i hur rostning funkar och hur man gör ett riktigt bra kaffe. Bönor, temperatur, olika sätt att brygga på – kaffe är väldigt spännande. Den fina eftersmaken från kaffet satt kvar i munnen länge – det var knappt att jag ville stoppa i mig återhämtning efter passet.

IMG_3314.JPG

IMG_3323.JPGIMG_3316.JPGIMG_3320.JPGIMG_3322.JPGIMG_3319.JPGIMG_3321.JPGIMG_3318.JPG

0
  1. Kaffeälskare som jag är gick jag i gång på det här inlägget! Det doftar ändå hit:-)
    Det påminde mig även om att jag ska köpa bönor pronto när jag kommer hem, pinsamt längesen vår kaffemalsmaskin användes.

    Föressten Elna så gillar jag skarpt dina fina bilder! Så fin ton i dem<3
    Trevlig helg!

    1. Trevlig helg till dig med bästa Helena! Kul att du gillar bilderna, försöker trolla lite för att rädda upp mobilbilder – en kan ju liksom inte ha en systemkamera i bakfickan när man är ute och hojar 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också