Magiskt: Bengans Backe, Hassafall & Kallebäck

Igår var verkligen magiskt bra. Vi rullade från Huskvarna till Hovslätt på andra sidan Jönköping, Fia och jag – och vid hembygdsgården mötte vi Tobias som visade oss stigar kring Hassafall & Kallebäck. Inklusive Bengans backe – och jag kan således checka av två punkter från min bucket list hemomkring. Jag hade så roligt på hojen igår och var så glad att Tobbe tog sig tid att visa oss runt, vi hade aldrig prickat in så många flowiga stigar utan guide.

Den mytomspunna Bengans backe förresten, visst var den en brant utmaning – men jag satte den på första försöket, blev tokglad och cyklade den en gång till, var ju sugen på en QOM – missade den med fyra sekunder men det gör inte så värst mycket, fin anledning att åka tillbaka. Blev trött i benen förstås, men det var det värt. Älsk på backar.

Snart vill jag tillbaka till stigarna på andra sidan stan. Omväxling förnöjer extra mycket när stigarna är just sådär väldigt roliga som de var där borta. Motljus på Kallebäcksleden Starka Tobbe från La Lepre Stanca, och Fia och motljusrull.

Bengans BackeI’m going up, up, up, up! Bengans backe – klättra, klättra!Bengans BackeBlicken långt fram. Inte för lätt växel. Ingen tvekan i vägval. Rätt tyngdpunkt. Då kan man klättra uppför många branta saker.StrömsbergHemväg. Vi hamnade här. HUR fint är det inte?

1
Warning: printf(): Too few arguments in /storage/content/97/174097/elnadahlstrand.se/public_html/wp-content/themes/overflow/comments.php on line 34

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också