Prioriteringar

Jag prioriterar. Ständigt. Efter huvud och efter hjärta. Och ibland prioriterar jag spontant om efter magkänsla. 

Det all prioritering utgår från är i grund och botten mitt yrkesuppdrag. Jag har fått förtroendet att arbeta med uppgifter på ett företag – det är prio ett. Ett ansvar som ger mig möjlighter i livet. Det blir inget av något annat om jobbet inte blir gjort. Så är det bara. Det blir ingen blogg, det blir ingen cykling, det blir inga äventyr och ingen spänning i livet, ingen mat på bordet och inga cykliga prylar om det inte finns en försörjning i botten och just nu är jag anställd och det är ett förtroende att sköta om.

När jobbet är gjort kan vi börja snacka prioriteringslista, min blir nog något i den här stilen:

1. Familjen. Min älskade J och resten av min fina familj.
2. Träningen. Jag behöver konditionsträna regelbundet för att fungera. Här ingår ju lite helgäventyr och skogspromenader och frilufsiga aktiviteter.
3. Bloggen. Den är som ett extraknäck och tar en hel del tid – och oftast skriver jag ett inlägg åt er om kvällen som ni får tidsinställt på förmiddagen, för då jobbar jag och vill inte skriva blogg. Precis som Helena skrev igår – hon tidsinställer också.
4. Ja – sedan brukar ju tiden vara slut. Jag ser inte på TV. Jag springer inte på SPA-behandlingar eller pilliduttar med heminredning eller makeup. Det är väldigt mycket sova-träna-jobba-träna-sova. Och äta. Har jag energi över svarar jag på mejl och kommentarer, men det kan ta en evig tid innan jag gör det även om jag försöker. Att öppna datorn mer än för ett snabbt blogginlägg om kvällen är inte särskilt nyttigt för mig, jag behöver koppla bort det digitala för att samla energi till det är dags att jobba igen.

Hur prioriterar du?

Foto: Eskil LaagoFlera prioriteringar i samma bild: komma ut och träna, få en naturupplevelse och umgås med trevliga människor. Samtidigt. Typiskt bra grej. Foto: Eskil Laago

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också