Ränneborgscupen #2 – en kanonkväll i Eksjö

Vilket rejs vi fick i Eksjö i gårkväll alltså, jag vet inte riktigt var jag ska börja. Tobias som hjälpt till att fixa hörde av sig efteråt och undrade om de kunde gjort något bättre och jag kom inte på en enda sak som inte var bra med den här deltävlingen i Ränneborgscupen – det finns liksom bara ros. Alla som inte var där missade verkligen en toppenkväll!

Banan var helt underbar, den passade mig verkligen. Lagom mycket upp och ner, en skön blandning av stenhällar, rötter och flow, massor av flow. Det fanns några hopp där jag valde b-spår (dags att börja våga droppa for real nu alltså) och tappade ledningen jag jobbat mig till i uppförsbackarna till Fia & Jossan som båda körde a-spår (gryyyymma tjejer, grymma!).

Jag är imponerad av Eksjö Cykelklubb. Deras träningscup, Ränneborgscupen kostar inget men det är hur fint fixat som helst, välpilade banor, flaggvakter som visar rätt, kul tekniska partier och omsorgsfullt valda och fixade stigar.

Det är lyxigt och hur kul som helst att rejsa med Fia & Jossan. Vi är jämna, men bra på olika saker vilket gör att det faktiskt inte var klart förrän på sista varvet att Jossan skulle ta hem det hela följt av Fia som hade mig hack i häl. Vi turades om att ligga först och det var spännande precis hela tiden, det handlar liksom om sekunder – och om jag hade kört A-spår hade jag kanske kunnat ta dem, tack vare min klättermaskin till cykel – den bara glider ju uppför backarna med sina nio kilo kolfiber och 32-klinga fram. Är dock fasligt nöjd med att köra så jämt med de där två grymma brudarna, och dessutom fasligt stolt över min mamma som glider runt tävlingsbanan på sin coola endurohoj!

Jag körde tokbra, verkligen tokbra, såhär snabb på stig har jag aldrig varit – är så nöjd med hur det känns på cykeln nu, äntligen börjar jag hitta tekniken. Det är bara den där lilla detaljen att bli lite modigare igen – vem ska med och hänga lite vid stockhoppet på IKHP:s SweCup-bana? Hur svårt kan det vara att bli kompis med såntdär egentligen, det borde ju gå, eller hur?

Post-rejs-häng med brudarnaTre trötta tjejer i gräset strax efter målgång! 

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också