Marklyft & lungkapacitet

Jag kollade upp två grejer igår. Den första var hur mina lungor fungerar. Det kollar jag en gång om året på lungmottagningen eftersom jag har en liten brist på ämnet alfa-1-antitrypsin som produceras i levern och åker vidare till lungorna och lägger sig där som ett skyddande lager mot partiklar, bakterier, smuts och saker man andas in. Orsaken är ett fel på en eller två gener. I mitt fall en gen – och det är bra för då blir bristen ganska liten – så länge jag konditionstränar, tar hand om mig och inte röker påverkas jag inte så värst mer än att jag väldigt lätt blir förkyld, något som inte heller är bra. Gör jag inte det är jag garanterad smarriga lungsjukdomar. Nu var det ingen fara på taket – jag uppmätte aningens bättre lungkapacitet än förra gången, jag ligger på 96% och det är sketasketamegasuperbra.

Den andra grejen jag kollade var hur mycket jag lyfter i de olika grundövningarna i tyngdlyftning. Följde med en av mina kollegor till gymmet, han tränar mycket och jag tror att det där med att lyfta skrot är för honom vad cykel är för mig. Hur som helst – jag hängde på och provade. Eftersom jag vägt in mig på lungkliniken hade jag stenkoll på vikten för en gångs skull och satsade på att ta min egen kroppsvikt i marklyft. Det gick. Plus sju kilo tillochmed.

 Testresultat: 96% lungkapacitet, 70 kilo i mark, 62 i knäböj, 35 i bänkpress och så 25 i någon övning jag inte minns namnet på (kan ha varit ryck?) där man efter frivändning skulle pressa uppåt. Idag har jag träningsvärk i ryggen, något så in i bäng mycket träningsvärk. Firade med en toalettselfie i ett linne från Crafts höstkollektion som kommer snart. Gillar’t!

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också