Januarirekordet

Åh, vet ni? För ganska exakt ett år sedan skulle jag träffa en samarbetspartner och jag summerade min statistik. Det såg riktigt dåligt ut i januari, jag hade ju just tappat massa läsare på att byta adress och jiddra och jag var lite deppig över det men tänkte att det nog inte var lönt att försöka putsa siffrorna uppåt utan bättre att lägga korten på bordet. Det gjorde jag och det gick vägen.

Nu gör jag exakt samma sak – jag summerar och januari ser hur jäkla bra som helst ut. Tror faktiskt det är rekord eller iallafall nära rekordmånad, fastän jag hade flera dagar utan uppdateringar under Årevistelsen.

Den här bloggen är ju ganska nischad och det vill jag att den ska vara – det är cykel som är den röda tråden och det gör ju att min målgrupp blir lite snävare. En hel del av er cyklar inte men många hör till skaran människor som cyklar och läser bloggar – en ganska liten målgrupp i Sverige. Och ni hittar just hit – åh, vad jag är glad för det.

Vill ni veta siffrorna? Om inte kan ni lägga ned nu och klicka er in på ett annat inlägg, för här kommer de!

Sidvisningar
Januari 2016: 13 638
Januari 2017: 40 066 (+193%)

Unika besökare
Januari 2016: 3 128
Januari 2017: 6 751 (+115%)

Följare sociala medier
Instagram januari 2016: 1570
Instagram januari 2017: 2205

Bloggens facebooksida januari 2016: 400
Bloggens facebooksida januari 2017: 755

Youtube januari 2016: 106
Youtube januari 2017: 274

Annat kul jag kan se är att 56% av er är män (eller har snott manlig partners surfplatta/dator/telefon), att ni kommer främst från Sverige, följt av Finland, Tyskland och USA. De flesta klickar sig i första hand in via sociala kanaler, därefter resultat när ni googlat på någonting och först på tredje plats är direkttrafik, alltså när ni skriver in webbadressen direkt i webbläsaren. Hur många ni är som läser via RSS-flöde har jag inte en blekaste aning om för det syns inte i statistiken.

Jag kan inte se exakt vilka ni är men att jag ser att ni finns där är ständigt en motivation att fortsätta. Jag vet att ni läser och ju fler ni är desto bättre har jag antagligen bloggat och det gör mig glad så in i bomben, och det har det gjort ända sedan jag första gången installerade Google Analytics och såg att jag hade haft arton unika besökare på samma dag. Det tyckte jag var fränt, tänk arton personer som läste vad jag skrev. Jag hoppas innerligt ni arton hänger kvar med resten av gänget ett tag till.

TACK <3

P.S. Nu måste jag utse en vinnare av den där väskan jag tävlat ut i veckan. Det är bland det jobbigaste jag vet för jag skulle vilja ge en till alla som varit med och tävlat. Usch, jobbigt – jag sover nog på saken tills i morgon.

4
  1. Grattis! Härlig tillväxt och fin utveckling! För mig har din blogg skymtat förbi några fåtal gånger med ojämna mellanrum, så jag är nog inte jättemånga av de där unika träffarna, inte under 2016 i alla fall… 🙂 Jag satte förresten också blogg-pers med januari. Precis som januari förra året. 🙂

  2. Bra utväxling! Själv kommer jag nog via RSS och Facebook främst, Instagram är ju så dåligt på länkar!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också