Om att se det enkla i att cykla: prioritera tiden som finns

Scott Speedester CX

Vinter är förvisso distanspassens långa säsong men vet du vad? Att cykla kan vara väldigt enkelt och väldigt tidseffektivt – om du bara ser till att prioritera lite av den tid du har till det. Du behöver inte sätta av fyra timmar för att komma ut och bli cykellycklig om vintern, det räcker med mycket mindre än så. Och tiden, den finns där – ta hjälp om det behövs, men se till att du får lite tid att göra det du vill om du vill det. Jag vill träna, och jag vill träna på cykel – och här hemma hjälps vi åt för att vi ska må bra. Det är liksom en sorts life design – vi vill ha familjen, huset, livet men också frihet – och vi ser till att vi får det.

Hur blir det enkelt då? Jag gjorde det enkelt igår: jag bytte om så fort jag kunde, värmde upp snabbt och sedan cyklade jag fyra gånger mitt allra fortaste uppför närmsta hemmabacken. Jag varvade ner och hoppade in i duschen – det tog mindre än en timme och jag fick endorfiner, jag blev starkare och jag fick träna i solsken.

Dygnet har tjugofyra timmar och med lite klurighet kan även ett tjugofyratimmarsdygn för småbarnsföräldrar innehålla ett cykelpass ungefär vilken dag som helst. Om man hjälps åt och prioriterar. Vad gör du helst? En timme utomhus eller en timme i TV-soffan? Jag tycker att det är enkelt att välja!

8

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like