Recept på bra träningshelg

Sugen på träningsläger? Ni vet, sådär som kidsen gör, bara drar iväg och leker proffs på sin sport en hel helg och kommer hem med minnesbanken full med skratt, äventyr samt ett par trötta ben. Det är enkelt att koka ihop, här kommer vårt recept på lyxcykelläger – modifiera efter egna preferenser och använd en nypa salt om det behövs.

Ingredienser:
5 träningssugna brudar
5 skogscyklar*
7 par spd-skor
5 par löpskor
5 rejäla packningar**
2 lägenheter på superfint ställe med nära till bra stigar***
2 tvårätters middagar
2 hotellfrukostar
2 lunchbufféer
1 eftermiddag i spa
2 flaskor bubbel + tilltugg
2 verktygslådor
1 local som kan guida finaste stigarna
1 regnskur

Topping efter tycke och smak:
Sportdryck
Bananer
Choklad (Typ små plopp & kexchoklad)
Choklad (Typ kakor med mörk choklad, chili, hasselnötter etc)
Choklad (Typ chokladglass som adderas efter tvårätters)
Gel & Liquid
Mjölksyra
Chips

Såhär gör du:
Blanda alla ingredienser hej vilt i två bilar med cykelställ en fredag vid lunch och förbered toppingen. Låt marinera i trettio mil och packa ur i ljummen vårkväll. Stöka ned två lägenheter med urpackade ingredienser och stick iväg på en snabb löprunda. Ät tvårätters med solnedgång över hav som utsikt. Kom på att tvårätters var lite boring och gör snabbt om den till trerätters. Häng i en av två lägenheter fram till läggdags, sov en natt, gå upp, grunda med hotellfrukost och cykla ett livsnjutarpass på finaste stigarna som bara locals känner till. Ät lunch, cykla igen – varvbana med maxpuls och mjölksyrapåslag deluxe, avsluta med naturliga intervallsprättar på känsla. Gå på spa, bada i bubbel. Drick bubbel. Chilla lite i en av lägenheterna innan trettio sekunders promenad till restaurangen.**** Ät tvårätters. Drick bubbel till läggdags (OBS – alkoholfritt går minst lika bra) och sov på saken tills hotellfrukosten öppnar. Cykla. Packa ihop alla ingredienser igen och låt marinera i trettio mil till. Kom hem med trötta ben och fina minnen. Succé!

*vi hade med oss en skön blandning av fullgung, hardtail och all mountain
**viktigt att packa träningsgrejer så det räcker i ungefär två veckor ifall man skulle bli strandsatt.
***vi var på Ekerum Resort på Öland och cyklade i Rällaskogen. Amazing!
****Restaurang Öland på Ekerum. Mumma!

4

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också