Sommarlistan

Sommar. Sommar. Sommar. I mig bor en enormt stark längtan efter höst. Efter mörkare kvällar och morgnar och efter svalare luft. Jag vet att det är helt galet men vi lever liksom i ett moment tjugotvå – antingen sover jag (öppna fönster) eller så sover bebisen (mörkläggning). Det är varmt och jag trivs inte med värme och jag kämpar med det. Men – Jessica bollade över en sommarlista till mig och vi kör.

Vad ska du göra på din semester?
Jag är ju mammaledig i startgroparna för eget företag så frågan är väl egentligen vad jag ska göra på Jimmys semester. Vi inledde med att han tog bebisnätterna och jag har fått sova. Sova och sova och sova. Helt magiskt, att få sova ut flera nätter i rad efter tio månader utan nattsömn. Himmelrike. Och med den här energin ska jag hänga med min familj, träna och paketera klart mig själv inför jobbstart.

Ska du åka någonstans?
Det blir en sväng till Öland – annars satsar vi helhjärtat på hemester med dagsutflykter. Det blir inte ens något SM i år, vi orkar liksom inte packa in oss och barn för att åka alla mil till Östersund, vi behöver lugn och hemmatid för renoveringsfix.

Hur länge ska du vara ledig?
I augusti börjar jag jobba! Längtar faktiskt massor!

Vad ser du mest fram emot?
Kalla bad. Att få sovmorgon och lite egentid och massor av fin tid med min underbara lilla familj.

Vad kan gå fel?
Hey – vi snackar om livet, allt kan hända. Men då löser en det.

Vad kommer du att lägga mest pengar på?
Jag kommer att lägga så lite pengar som möjligt på allt för pengar är det lite kass med efter en lång mammaledighet. Jag lägger en slant på att unna mig att åka runt och träffa vänner och cykla hemomkring, annars lever vi billigt.

Vad kommer du att köpa inför semestern?
Ingenting. Eller jo. Lovis ÄLSKAR bollar, hon ska få en stor badboll.

Kommer du att använda det?
Ha, jamensåklart. Jag älskar att bada, barnet älskar att bada, bollen ska badas med.

Kommer du att bli brun?
Jag är redan brun. Cykelbrännagradient, bruna ben och vit mage. Som det ska vara.

Vad vill du säga till ditt semester-jag?
Eh? Va? Jag är väl samma på semestern som annars? Lugna ned dig och ta ett bad kan nog vara en replik som funkar.

Vad kommer du att äta?
Bär och frukt. Massor.

Vad kommer du att dricka?
Ungefär det jag dricker i vanliga fall. Vatten. Alltid vatten. Kaffe. Te med ingefära.

Vad kommer du att ha på dig?
Träningskläder och en slapp tischa med barnmatskladd på axeln.

Vad kommer att göra den här semestern extra bra?
Lovis. Underbara lilla cykelfrö som liksom är mittemellan bebis och barn och är så rolig och lär sig så mycket nytt varje dag. Att ha barn är så jäkla kul.

Hur kommer du att göra dig illa?
Näh. Det hoppar vi över minsann.

Vad oroar du dig för?
Först och främst – vet du hur mycket man kan oroa sig för när man har ett litet barn? ALLT! Och så maler förstås hjärnan på. Tänk OM jag inte får in några uppdrag i mitt företag till hösten nu när jag bestämt mig för och landat i att jag ska vara egen. Jisses vad en kan oroa sig. Och samtidigt – det kommer att lösa sig, det gör det ju om man jobbar för något.

Vad kommer att bli extra speciellt i år?
QOM-jakt på torra stigar.

Hur kommer du att minnas din semester i september?
Som vår första semester som familj. Lovis, Jimmy och jag – jag ska stoppa in den här sommaren i minnet för evigt.

 

 

2
Warning: printf(): Too few arguments in /storage/content/97/174097/elnadahlstrand.se/public_html/wp-content/themes/overflow/comments.php on line 34
  1. Spännande med eget företag, ska bli spännande att följa! Antar att du kommer syssla med kommunikation eller design på något sätt? Vad är det du allra helst vill ha för typ av uppdrag?

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också