En heldag i Tivedens nationalpark

Vi for till Tivedens Nationalpark för en hel dags vandring i lördags och det blev en av de bästa dagarna på länge. Tiveden är storslaget, vackert och just så fantastiskt som jag mindes det från när jag var där som barn.

Det var barnen som satte tempot för vandringen den här dagen, vi följde ju med våra fina vänner Anders och Marie som också har en liten och med varsin unge på ryggen tar det lite längre tid.

Bärstol och matsäck och anpassad fart efter att en liten emellanåt ville gå stig själv – men så fint det blev. Vi började med Trollkyrkerundan och någonstans halvvägs åt vi matsäck och hade bensträckar och kottplockarpaus. När vi gått hela den leden blev det en mellanlandning vid Tivedens huvudentré och sedan gick vi Stenkällerundan. Till sist grillade vi nere vid en sjö – en perfekt avslutning på ett riktigt fint äventyr med barn.

Vi invigde förresten vår nya bärstol från Osprey – sponsored by Lovismormor och värd varenda slant – hon satt superfint i den och den var skön att bära, den seglar upp som en favoritpryl bredvid Thule Charioten. Prylar som skapar frihet alltså, så värt. Men – skit i det nu, kolla så fint vi hade det:

2

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också