The Road not Taken

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I—
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

Robert Frost

Jag läste engelskspråkig litteraturhistoria på Jönköping University en gång i ett annat liv och just de här raderna av Robert Frost liksom etsade sig fast i hjärtat mitt efter en grundläggande analys. Då visste jag inte att jag en dag långt senare skulle dimpa ned på en väg täckt av gula löv och vara alldeles lycklig och nostalgisk över att ha kört en fin runda på cykeln som förändrade allt.
Jimmy har byggt ihop en hoj med just ramen från den där cykeln som jag köpte för tio år sedan – den där hojen som började resan som tog mig dit jag är nu. Jag har ofta tänkt på den där dikten. Och jag tänker ofta på hur små saker leder oss till stora. Särskilt det där med att jag köpte en cykel, fick sammanhang och ordning på livet, träffade mitt livs kärlek och så startade jag ju förstås en blogg. Och så småningom kom Lovis. Tänk. Livet är makalöst ändå.
Nishiki SRI Team
Men du – vet du vad? I morgon kan jag berätta något mer för dig. I morgon framemot kvällskvisten kan jag nog släppa min stora cykliga hemlis för 2019. Let’s go for the one less traveled by en gång till!
8
 1. Är det kolfiberramen av papper som du skrev om för några år sedan? Eller är det en annan hoj? Vill minnas att du hade tejpat över varumärket på någon vinterhoj härom året, behövs inte det längre?
  Ska bli kul att äntligen få reda på din hemlis. Undrar om det har med din elitsatsning att göra? Ett team eller en sponsor kanske. Ser fram mot mer info.

  1. Najje, det här är en aluminiumram, den har gått en del som vinterhärk men nu har den blivit fin igen med grejer som blivit över när Jimmy bytt hoj och ett par gamla hjul från den där pappersramen. Det var en sådan, lagad som jag tejpade över loggan på pga så arg på det märket. 😖😂

   1. Aha, då är jag med. Jag kanske får med info i podden, jag såg just att ni skulle prata cyklar.
    Trodde tejpen hade med sponsringsåtagande att göra.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också