Julafton

Vi packade in oss i Volvon och for till Öland dagen före dopparedagen. Äventyrsmormor, Jimmy, Lovisfaster Jenny, Lovis och jag. Och tusen pinaler – men för ovanlighetens skull inga träningskläder, jag hade bokat vilodagar i schemat.

På Öland inkvarterade vi oss i mina svärföräldrars stuga, provsmakade skinkan och gick och la oss tidigt och på julaftons morgon åt vi ännu mer skinka innan vi tog en lång promenad till Lovis gammelmormor och gammelmorfar i Högnäs. Öland var pudrat med vitt och vinden var isande kall men vad gör väl det när man får gå långpromme med fina och sedan komma tillbaka till julbord.

Mina bilder blev suddigare än vanligt, Lovis var bedårande söt i den gula klänningen jag hade som liten och hon blev själaglad över en liten trähund som hon kunde dra efter sig i snöre. Vi åt skinka och köttbullar och jansson och allt som ska ätas på julafton och rundade av med julklappspel och godis och dagen efter dopparedagen for vi hemom igen. En riktigt bra julafton.

5

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också