Vi har haft en fin midsommarförmiddag. Jag plockade ett stort fång klöver, daggkåpa och vitmåra i går kväll och ställde i vatten över natten så att vi skulle komma igång med kranseriet fort om morgonen. Jag älskar att binda krans och är duktig på att få till det bra utan att använda tråd. Man liksom lägger klöver med blomman som lås genom att linda stjälken ett varv runt – det blir fint.
Vi kompletterade med lite trädgårdsblommor och sedan blev det en krans till Lovis, en till mig och klöver över till kaninerna. Lovis fotade litegrann också och hon fångade en så fin på mig när jag tittar på Jimmy. Vi närmar oss tio år och jag får fortfarande fjärilar i magen när han är i närheten.
När kranseriet var färdigt tog Jimmy och Lovis lådcykeln in till Huskvarna för att sätta igång firandet med vänner. Jag har stannat hemma några timmar extra men ska strax in och ansluta. Jag behövde lite längre tid för mig själv – veckan som gått har varit fasligt rolig men det sliter och då får vi lösa det på lite annorlunda vis ibland. Som att familjen är några timmar längre på fest än jag och idag ville jag hellre komma senare än att behöva åka alldeles för tidigt.
Det var ett härligt ickeperfekt härj med kranseriet. Lovis snubblade runt på blommorna och katten tuggade på dem. Äsch då – midsommar är också livet och livet är faktiskt inte perfekt.
Lyckan över att ha henne där. Hon är så rolig, mysig, omtänksam och skojig.
Hitta en partner som tittar på dig som jag tittar på Jimmy.
Nu kommer det lite Lovisbilder. Katten, viktigt att fota katten. Och kattens svans.
Jamen hur fin blev hon? Hon valde klänning redan i går och har haft den på sig sedan halv sex i morse. Krans på det – ljuvliga barn!
Har man fått nya favorit-strumpor av farmor har man nya strumpor i sina sandaler. Punkt.
Daggkåpa, kantnepeta, förgätmigej, klöver, käringtand, blommande skvallerkål och ormbunke. Lägger hon den under kudden inatt kanske hon drömmer om föriskärleken O.
Mina fina på väg in till stan. I kassen har de bubbelvatten och fina bitar lammkött från Lupiners gård. Och den där marinaden jag slängde ihop igår. Knytis blir det!