Dammade av en ny hjälm på Ränneslätt

Ränneslättsturen. 72 kilometer i stekande sol; och jag som inte ens gillar värme. Jag avskyr värme om den inte är lagom.

Glömde hjälmen hemma, såklart ska jag alltid glömma någonting och den här gången var det hjälmen men blev räddad av cykelhandlaren i Eksjö. Jag glömde fråga vad han hette, men jag sätter en hundring på att han hette Serviceminded i förnamn. Han kunde inte lämna sitt stånd på tävlingscentrum där han sålde gel, bars, dricka och cykelprylar för fulla muggar, men letade på en funktionär som aldrig ens varit inne i butiken, gav honom en snabbkurs i av- och på-larmning och lånade ut en democykel till honom – och i full rulle körde killen med mig till butiken så jag kunde få köpa en hjälm. Det är minsann service! Har googlat cykelhandlare i Eksjö och kommit fram till att det nog var Cykelsmedjan!

Loppet då? Det började dammigt, shit så dammigt. Det var lite otäckt på de första grusvägarna eftersom sikten var kort och kontaktlinserna inte var särskilt förtjusta i dammet. Spottade brunt, såpass mycket damm blev det. Blä!

Körde som en gud i 40 kilometer. Total hybris. Hade två tjejer bakom mig och tyckte jag var aptuff. Fick langning och fyllde på ordentligt med vätska och näring hela tiden. Tog mig tid att lattja lite i vattenspridaren efter andra vätskekontrollen, sedan kom den. Väggen. Den stora, höga, hemska, elaka väggen. Med en hammare längst upp. Inte någon fin liten gummiklubba utan en hemsk stålhammare.

När det var 15 kilometer kvar vägrade kroppen ta emot mer energi eller vätska. Inte ens vattnet fick stanna i magen. Mindre kul. Huvudvärk, trötta ben, huvudvärk, trötta ben, huvudvärk och trötta ben och nämnde jag huvudvärk?

Huvudvärken börjar släppa nu, jag har ägnat dagen åt att försöka att inte ha panik över att jag inte orkat jobba så mycket och istället fyllt på med saker som fattades. Tillexempel tyckte kroppen att det fattades en påse chips, så den fick en påse chips. En hel påse chips. Nu tycker den att det fattas fisk, så jag ska laga fisk. Möjligen är det salt och protein den vill ha, men alla återställningsgrejor har ju laktos i sig så chips och fisk får det bli.

 

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också