Dåligt Cykelvasan, dåligt!!!

Häromdagen drog jag iväg ett mail till Cykelvasan – trodde något hade blivit fel eftersom det stod motionsklass på min bekräftelse. Det krånglade ju vid anmälan så jag trodde verkligen bara att någon gjort ett misstag. Icke då – igår fick jag svaret att jag helt enkelt inte var tillräckligt snabb för att få tävla i Cykelvasan. Att jag trampade mig till pallplats i D30 på Billingeracet hjälpte föga; den tiden räckte inte heller. Besviken och förvånad – väl medveten om att jag inte kan konkurrera med de 23 (!) tjejer som får vara med i tävlingsklass – men att vi är en bunt starka kvinnor som tävlar i veteranklasserna som inte får köra tävlingsklass på Cykelvasan känns verkligen ruttet. Runt 600 män får starta i tävlingsklassen men bara 23 kvinnor. Sveriges största mtb-lopp, Sveriges minsta damklass. 

Varken rättvist eller bra för en sport där det ständigt diskuteras hur få tjejer som startar på tävlingarna.

Fantastiska Lisa Ström har gjort ett blogginlägg om det hela på bloggen som tyvärr behövs 2012 – Osportsligt. Det blir intressant att se om Cykelvasan svarar.

Pallplatsen som inte räckte till en tävlingsbiljett i Cykelvasan

Långa Billingeracet – tredjeplatsen som inte räckte (men som var väldigt rolig att cykla sig till).

0
  1. Allstå det är så dåligt att din tid inte räcker, eller att det ska vara så få tjejer som får tävla. Jag har ångrat mig att jag inte anmälde mig till tävlingsklass när jag ändå kör långloppscupen i D30, så här i efterhand hade ju ändå fått åka motionsklass oavsett.

    Föressten var jag ruggigt impad av er på Billingen! Jag gjorde debut i det loppet och var kanske inte lika snabb;€

  2. Alltså – du borde verkligen få starta i tävlingsklass. Jag blir med mörkrädd. Nu vill de lyssna på oss så ge din feedback och så hoppas hoppas vi på förändring.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också