SubXX-kickoff på G

För lite drygt ett år sedan var jag riktigt nervös inför SubXX allra första träff någonsin. Jag hade just börjat cykla landsväg men såhär i efterhand – jag var inte en bra landsvägscyklist. Egentligen hade jag alldeles för lite erfarenhet för det jag gav mig in på – men det gick vägen ändå. Under en träningshelg i Borlänge lärde jag mig otroligt mycket, och har senare förundrats över att inte alla cyklar sådär säkert, jämnt och bra som vi fick lära oss av Mattias Reck under ett par fantastiska höstrundor i Dalarna.

Skadade mig (börjar kännas som en återkommande hösttrend dessvärre) efter kick-off-helgen och kom inte igång med cyklingen ordentligt förrän det var lite försent med rejäl vinterträning, men tog mig ändå runt Vättern på 9.11 – en sjuhelvetes rolig resa som också var jobbig på sina ställen. Ett år senare och jag är en bättre landsvägscyklist – ett år med SubXX har verkligen varit en intensivkurs i landsvägscykling, hade aldrig lärt mig så mycket så snabbt om jag inte hoppat på satsningen. Och på köpet skaffat mig ett fantastiskt kontaktnät av cyklister över hela Sverige. Tack till mig själv för att jag vågade det!

Jag sitter och kollar igenom checklistan inför årets SubXX-kickoff  som drar igång i morgon då nästan 60 cyklister anländer till Huskvarna. Vi bor på Huskvarna Stadshotell, cyklar två vackra landsvägsrundor nära Vättern och andra vackra sjöar hemhemma, och ett gäng kör roliga rundor och teknik på MTB på Huskvarnaberget. Det ska köras backträning i Klevaliden, Reck ska föreläsa, god mat ska ätas och vi ska diskutera detaljer och upplägg inför 2013. Jag ser fram emot helgen.

Vätternrundan 2012, klungan susar förbi Vadstena. Foto: Christer Hedberg De första femton VR-milen Foto: Christer Hedberg

 

 

0
  1. Som du beskriver din känsla för ett år sedan, så känner jag mig just nu. Lägret i helgen gav mig så otroligt mycket och nu ser jag framemot min vinterträning och ändå mer tills utesäsongen börjar igen =))

    1. Åh, så kul att höra. Visst är det en härlig känsla? Att få chansen att utvecklas och bli bättre på något tillsammans med andra – det är oslagbart. Ska bli kul att cykla ihop i vår!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också