Kan ni cykla på bakhjulet?

Kan ni cykla på bakhjulet? Jag kan liksom litegrann, ungefär som på klippet här.

Ibland får jag upp framhjulet riktigt bra och kommer ett par meter och känner mig lite tuff. Ibland fjuttar det bara till lite halvdant och däcket är nere i backen fortare än jag ryckte upp det. En gång har jag gått runt och ramlat baklänges i backen. Landade på skinkan som tur var, svanskotan ligger ju i riskzonen och man får inte glömma att ha ett finger på bakbromsen ifall man börjar slå över. Riktigt vad jag ska ned bakhjulscyklande till är oklart, men grabbarna kan ju och då vill jag med. För jag vågade inte när jag var tio, då stod jag och tittade på när pojkarna tricksade. Men nu törs jag. Törs ni testa eller kan ni redan eller tycker ni att det är helt onödigt? Någon som är sugen på att bli utmanad för att verkligen lära sig?

0
  1. Jag håller på att försöka lära mig också, går väl ungefär som för dig. Ibland får man till det och kommer några tramptag framåt, men det är kanske 1 gång av 10. Det kan vara användbart i skogen, för att kunna göra wheelie drops t.ex. Eller när man ska uppför kanter, då måste man kunna lyfta framhjulet en bit innan.

    1. Lättast är det ju om man har ett litet uppförslut! Att ha koll på cykeln är alltid användbart, vi får fortsätta öva osss! Jag jobbar på att kunna bunnyhoppa snyggt också. Vill sig inte alls för det mesta men skam den som ger sig!

  2. Måste försöka leta mig ett passande uppförslut på en gräsmatta för att öva mer. Asfalt är så väldigt hårt om man slår över.
    En annan fräck grej som vore användbart är att kunna lyfta och svänga runt bakänden för att kunna ta tighta kurvor. Det finns så mycket att lära!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också