Cykelsverige jobbar!

Nu ska jag prata jobb, för jag har reflekterat över en grej som ofta händer när jag gör det man gör i sin jobbkavaj: kallpratet innan och efter möten eller i början eller slutet av telefonsamtal har tagit helt nya vändningar.

I ett Sverige där lopphysteri råder och där dieterna hamnar på löpet är det väldigt sällan det är jag som för samtalet mot träningsrelaterade ämnen. Ändå hamnar det där för det mesta, utan att jag styrt det dit själv – och många gånger, när möten är avslutade eller strax innan telefonen lagts på sitter jag och ger råd om cyklar, växlar, sadlar, märken, kläder, träningsupplägg och material.

Jag tycker det är häftigt – att så många vill cykla och att jag faktiskt, trots att jag tycker att jag är en cykelrookie, samlat på mig så mycket kunskap testat så mycket bra och dåliga grejer att jag kan komma med råd och tips. Heja Cykelsverige – bra jobbat!

0
  1. Du kan ju massa värdefullt att dela med dig av. Det är en inspiration att läsa din blogg.

    Tänkte höra om du har tips på kläder att cykla i när man cyklar till och från jobbet? Nu när det börjar bli kyligt börjar iaf jag känna mig som en packåsna på cykeln. Blir för svettigt att a jobbkläderna och dubbla jackor och övriga kläder blir ju en del…

    1. Jag tycker att det bästa är att cykla i träningskläder. Idag körde jag i duggregn på vanlig cykel och hade på mig träningstights, gympaskor, en underställströja och en skaljacka. Buff på huvudet och torgvantar på händerna – såg väl riktigt skoj ut men smidigt. Ombyte i ryggsäcken – in på toaletten och byt om när man är framme. Smart är att ta med ett par-tre ombyten till jobbet så slipper man släpa fram och tillbaka varje dag!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också