Med hela felkedjan i åtanke

Jag har varit hos Patrick på PlusRehab två gånger den här veckan. Vi jobbar med foten som inte riktigt vill bli helt hundra – den där överbelastningen jag fixade i Hammarbybacken var rejäl. Troligtvis inte stressfraktur, men överbelastade mjukdelar och ledband och muskler. Nu säger jag inte att man inte ska gå till läkare om det behövs, men jag går inte dit i onödan – särskilt med den här typen av skada, jag kan garantera att jag hade fått en långkur diklofenak och en skelettröntgen som inte skulle visat någonting.

PlusRehab tittar på det på det viset jag tror på – hela felkedjan tas i åtanke. Rörlighet, vilka muskelgrupper som påverkar andra muskelgrupper som i sin tur påverkar det onda stället, behandla ett ställe först för att sedan kunna komma åt ett annat. Dessutom får man med sig lite DIY hem – nu är det massage med tennisbollar som gäller i TV-soffan.

Man både svär och gråter när man ligger på en naprapatbrits. Det gör ju liksom mer ont när naprapaten går loss på ömma muskler än när man plockar grus ur skrapsår. Lätt värt det dock, och som vanligt – och jag måste påstå att det är lite spännande att vara skadad för man lär sig alltid något nytt om hur kroppen funkar.

DSC05574Foto: Världens bästa Eskil

 

 

0
Warning: printf(): Too few arguments in /storage/content/97/174097/elnadahlstrand.se/public_html/wp-content/themes/overflow/comments.php on line 34
  1. Jag kan inte mer än hålla med. Jag sitter i en liknande sits där jag fått problem med en vad, som visat sig komma från att ett trasigt ledband i foten. Nu får jag behandling med nålar i vaden (aj faan va ont det gör) och hemmaövningar för fötterna. Det ska balanseras, knipas och användas bollar. Grymt bra! Jag håller tummarna för att du blir bra snart. Kram

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också