Veckans monkeybajkplaner

Nu har det väl gått ett gäng måndagar utan en veckoplanering på bloggen och det är ju ändå rätt kul med cykliga planer så vi kör en tisdag med veckans plan:

scott_vitsippa3

Måndag (igår, men ändå): Vila. Stannade en stund längre i Lkpg och storhandlade på väg hem. Soffhäng, hemnethäng (drömmen om ett vackert hus att sköta om ska nog få ett eget inlägg tror jag).
Tisdag: MTB-träning med JCK, förutsatt att jag hinner hem i tid från Linköpingskontoret, gör jag inte det får jag leka själv!
Onsdag: Rehab & core på lunchen. Träningstävling i Eksjö på kvällen. Vi fyller en bil med damklass och kör dit och rejsar på kul – åh vad det skab bli roligt!
Torsdag: Tjejträning på MTB. Jag har inte kommit på vad vi ska göra än, men cykel blir det ju. Lugnt för mina ben dock, behöver lite återhämtning.
Fredag: Rulla lite, göra några sköna igångdrag och om det hinns kanske gräva lite på pumptracken i Bråneryd.
Lördag: BILLINGERACET! Woooooop – långloppscupen here we go!
Söndag: Ingen plan. Men det lär ju bli en recovery ride!
Måndag: Måndag nästa vecka alltså – då fixar vännerna i La Lepre Stanca, en av flera cykelklubbar i Jkpg-Huskvarnatrakten, en extra stor Måndagsrunda. Grande kallar de den och förra året var tokmånga cyklister med. Hinner jag hem från jobbet i tid ska jag absolut med från start – annars får jag ansluta längs vägen! Vill du vara med? Eventet på facebook hittar du här.

Jisses Amalia vilken härlig cykelvecka det blir!

 

0
 1. Haha, tänkte bara skriva att jag genom en nyck-googling på “upptäcka nya stigar” eventuellt råkade på ett inlägg i en blogg du för 5-6 år sedan hade på ‘cykelbloggen’ (“Det går inte att fota huggisar med mobilen”), en namnsökning senare hittar jag hit och kan förnöjt läsa ännu fler inlägg.

  Skulle först och främst vilja säga att din härligt käcka attityd gentemot cyklingen i synnerhet är minst sagt inspirerande att läsa om, och det är givet för mig nu att cykeln beskedligen kommer att dammas av och plockas fram från vinteridet med morgondagen 🙂
  Som vanlig motionsentusiast så är den längsta enhetliga sträckan jag en gång cyklat ca 3,5 mil (heh..), men får se hur länge det rekordet står sig nu 😛

  Samtidigt kan jag dock inte undgå att anmärka på att jag genast fastnade för ditt nyanserade och färggranna språkbruk. Du har ett målande, varierat och stundtals talspråkligt sätt att skriva, vilket i sig gör det väldigt roligt att läsa. Har alltid varit språkintresserad själv och en gnutta stolt över mitt ordförråd, men har ändå fått slå upp ett par ord här som jag tidigare inte stött på. Språkhybrisen har med andra ord fått sig en elak liten skråma.
  Är det en medveten strävan med språket, eller är det något du liksom bara har växt in i, om man får fråga? 😛

  1. Hej! Oj, tack för att du tagit dig tid att skriva en så lång och fin kommentar, vad glad jag blev. Jag fick faktiskt googla själv, hade alldeles glömt att jag brukade skriva lite på Cykelklubben.se innan jag började med den här bloggen – det var kul att gå tillbaka och läsa lite.

   Klart du ska damma av hojen och ta dig ut och upptäcka lite nytt, rätt som det är så har du cyklat mer än 3,5 mil (det är dock ganska långt om man cyklar bara stig, så det är inte så illa minsann) och då vore det kul med en rapport 😉

   Tänk, jag har alltid skrivit. Alltid älskat bokstäver. Hur de ser ut och hur man kan binda ihop dem. Och jag har alltid läst mycket.

   När jag var liten skrev jag “böcker” – ark efter ark med ritpapper där jag ritade bilder till historier jag hittade på – och att hitta på saker har jag nog fått efter far min som är en talang för att ljuga ihop den mest fascinerande historia baserat på en grå vardagssak. Jobb som matros på på båt blev sjörövare på de sju haven. Jag minns hur jag fullständigt älskade kursen i gymnasiet där vi fick lära oss att sätta fingrarna på asdf och jklö för att sedan kunna skriva fort – jag lärde mig snabbt att skriva utan att ens behöva titta på tangentbordet. Sedan har jag skrivit. Dikter, historier, dagbok, uppsatser, inlämningsuppgifter, olika bloggar, copywriting för arbetsgivare och kunder. Texter på dator och vackra bokstäver på papper. Jag kan stava och jag är kompis med skrivregler och grammatik – och när man kan reglerna får man ju bryta mot dem, eller hur?

   Jag har dock märkt en förändring i mitt skrivande sedan sociala mediers intåg i livet. Jag var en early adopter både på FB och Twitter och jag tycker att det gjort att jag skriver kortare och en aning mer ostrukturerade meningar och just nu jobbar jag med att växa tillbaka in i ett bra flow. Samt att inte alltid skriva långa blogginlägg – texten liksom bara flyter ut genom fingrarna på mig men folk gillar ju lite kortare inlägg.

   Långt svar, men det var en så rolig fråga du ställde!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också