Pepposfären

När jag behöver pepp mot depp eller drömma mig bort eller bli inspirerad eller bara få min vardagsdos av andras cykellycka & träningsinspiration – då finns det ett gäng guldkorn jag surfar loss på. En del av dem varenda dag och en del av dem med lite längre – fast regelbunda intervall. 

Jag brukar klicka mig in hos Helena Enqvist och läsa om hennes fantastiska äventyr kring Östersund och på Vemdalsskalet. Ofta om cykel men även om löpning, spinning och styrketräning och inlägget om att vintern inte har bråttom i år, med magiska bilder – fick mig att för tusende gången önska att jag någon kan åka och hälsa på henne. Och sedan klickar jag mig vidare till hennes sambo Hasse Gustafsson – som häromdagen skrev ett inlägg om bra skor att ha på fötterna vid vinterlöpning, just precis något jag funderat över ett tag.

Sedan brukar jag förstås kolla om Anna Jansson varit ute på något skojigt äventyr med sin fina, blåa cykelcross –  i helgen körde hon Sjöängscrossen i Eksjö och det verkade vara just precis hur roligt som helst. Och på Annas bilder dök ju förstås Cykelkatten-Katja och hennes coola, knallröda Ridley upp.

Såklart kollar jag av vad mina kollegor på Healthy Living har för sig också. Jessica har varit en stor inspiraton länge och hon fortsätter att vara det både för mig och för många tjejer i She Rides-nätverket. Elin Kjos sprider härlig träningsenergi och jag gillar Jeanna aka Junkie Bliss för att hon är enkel och smart och påminner om saker som är så himla lätt att glömma bort, från prioritering till sömn.

Henrik Öijer har varit kungen på min bloggroll länge, när jag började skriva blogg var hans blogg THE cykelblogg. Det är den förresten fortfarande, en skön blandning av familjeliv och cykelnördigheter och en grym blandning av bilder, högt och lågt och massor av sådana där inlägg som gör att man längtar ut.

Att knappa in Sofie Lanttos bloggadress är instant inspo. Man vill liksom dyka in i hennes bilder och vara just precis där – även om jag kommit fram till att simning inte alls är något som funkar för mig vill jag genast crawla med i den här solnedgången och räkna längder.

Clara Edvinsson är en av de nyare stjärnorna på min blogghimmel. Jag upptäckte hennes blogg i vintras och gillar hennes reflektioner, järn i elden och bilder, många tagna i Gränna där jag växte upp och som nu bara ligger någon mil från där vi bor. Clara har ett brinnande engagemang för Team Rynkeby som var kul att följa under sommaren, ännu roligare att hon bestämt sig för att cykla till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden nästa år också. Hon var förresten på She Rides-helgen i Stockholm som jag inte kunde åka på, kul att få en rapport ändå.

Ett annat bokmärke är Explorista-Emmi, hon flyttar just till Österrike från Spanien och byter solsken mot skidåkning och jag ser fram emot att läsa om hennes äventyr på snö.

Det här är en liten, liten del av hörnet i den cykliga och träningsnischade del av bloggosfären, pepposfären, jag rör mig i, jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst. Det finns så otroligt många duktiga bloggare där ute som lägger ned själ och hjärta i att producera fantastiskt content för att inspirera dig och mig. Jag ger mig själv i hemläxa att bli bättre på att med jämna mellanrum länka upp mina favoriter – det finns så många! Vilka är dina favoriter? Eller – vem är du, kan du inte lämna en kommentar om du är en av alla dem som skriver – så jag inte missar chansen att upptäcka dig?

0
10 comments
  1. Tackar tackar! Jag hänger ju här för pepp och inspo också.
    Just nu är jag väldigt nyfiken på vad mer som döljer sig i Kvarnvaktarstugans historiegömmor. 🙂

    1. Glad att du gillar, och att du hänger här – lovar att rapportera ännu mer träningslycka från Jönköpingskrokarna nu när jag är där på heltid!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like