Renoveringskaoset. Ett lyckligt kaos.

Vi lever med ett kaos just nu. Hemma kliver vi över golvpapp, färgburkar och nymålade lister på tork. Igår bar jag ut micron i tvättstugan för att fixa varm mat medans J putsade kaklet i köket. Det är så kaosigt och omständigt men det är så roligt och det kommer att bli så bra. Jag lägger upp lite kaos på Snapchat emellanåt, jag heter elnajosefin där ifall du vill följa.

  Vi hade inte alls tänkt börja med köket men så blev det. Över jul målade vi luckorna i en just grå kulör och bytte ut beslagen mot gammaldags knoppar och sedan fortsatte vi med kakel som fogades klart igår och några dagars spacklande och underarbete väntar innan vi kan tapetsera. J ska bygga om en lucka och vi ska sätta sparksockel under skåpen, en ny hylla ska upp på väggen och så ska vi sätta lister. Golvlisterna målar vi med linoljefärg på gammalt vis, i en kulör vi hittat på äldre golvlister i huset. Samtidigt som J kaklade har jag grundmålat obehandlade lister kring fönster och dörr i badrummet.  

 
  När köket är klart ska vi göra matrummet. Där är det högt i tak och väggarna är av obehandlat lärkträ som mörknat och liknar furu. Vi hade velat betsa ljust men träet är för gammalt – vi målar istället. Taket blir vitt, väggarna blir nog lite brutna. Det som känns som en ölstuga i fjällen kommer bli ljust och härligt och luftigt. 

Jag tycker det är jättejobbigt med stöket hemma. Men också väldigt roligt eftersom det blir så fint när det är klart, och det är en fantastisk sak, att få skapa ett hem tillsammans med någon man älskar.

0
1 comment

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like