Awesomeness raderad av tandvärk

Hej vänner. Vet ni vad, jag har tappat bort veckans awesomeness fullständigt. Allt suger.

Först får jag den där käftsmällen, en liten nästanförkyldbacill bara slår ut hela mig och jag blev så fullständigt söndertrött att jag inte ens kunnat tänka och känt mig lite rädd, herregud, vart är jag på nu då? Och så, på det: tandvärk. Tandvärk? TANDVÄRK!

DET. GÖR. SÅ. JÄVLA. ONT.

Jag lovade faktiskt två saker när klockan slog tolv på nyårsnatten. Det ena var att jag skulle repklättra ute. Det andra var att jag skulle boka tid hos tandläkaren. Repklättra ser jag fram emot. Att boka tid hos tandläkaren har jag skjutit upp såklart.

Det är nämligen som så att jag har tandläkarrädsla/skräck/hysterisk panik som heter duga, i kombination för skräck för kanyler. Dum kombo. Du har hål i tanden, det behöver vi laga på, tyckte en tandläkare när jag var 17. Fuck you heller, över min döda att du får sätta kanyler och borrar och salivsug i munnen på mig tänkte jag och drog därifrån utan att få ett glitterklistermärke och gick aldrig till tandläkaren igen. Fan ta mig för det. (Och nej – lustgas funkar inte på mig, försök inte komma dragandes med det kortet)

Inga flourtuggummin och supertandborstar i världen hjälper mot min trasiga kindtand nu och tar jag mer ipren kommer levern att säga upp sig och kasta in en rikigt sur handduk och det är väl tur för både levern och mig och antagligen för er att jag inte dricker alkohol för då hade jag väl testat om sprit möjligtvis skulle kunna hjälpa mot anti-awesomeness-veckan, och det vet vi ju att det inte skulle göra.

Iallafall. Jag har varit inne på mina vårdkontakter och försökt boka en tid på en folktandvård och undrar hur jag ska överleva tills dess och hur jag sedan ska överleva besöket samt hur tandläkaren ska överleva mig, hen får liksom antagligen inte någon bra dag på jobbet just den dagen. Om det är någon av er som sitter på välbeprövade huskurer i stil med stoppa en lök i tanden och dra sig själv tjugosju gånger baklänges eller annat magiskt kvacksalveri är jag typ öppen för allt. För helvete vad ont det gör.

Morgontrött

0
 1. Usch vad jag känner igen mig. Alldeles för mycket. Bet bort en bit tand i somras, kom så långt att jag i allafall tog mig mod att ringa tandläkaren…han var på semester….
  Corsodyn, gurgla det har räddat många gånger. Smakar apa men är baketeridödande. Finns på Apoteket.

 2. Jag har problemmun nr 1 och sitter därför på några tips:

  1. Försök hitta en bra tandläkare du känner dej trygg med. Någon som lär känna dej och dina tänder. Inte det lättaste, men sen jag hittade min tandläkare så har tröskeln att ringa vid problem i det närmaste utplånats. Det är så mycket enklare när en vet att en kommer mötas av en bra person som kan ens tandhistoria. Dessutom kan privata tandläkare faktikts vara billigare än folktandvården.

  2. För att lindra smärtan: Prova att skölja runt med saltlösning i munnen några minuter. Det finns ett bakteriedödande medel för munnen på apoteket som också lindrar: Corsdyl, Corsodyl? (något sånt heter det).

  3. Massor av krya, hopp om snabb bättring och tycka synd om. Tandvärk är verkligen ett jäkla skit.

 3. Det låter inget vidare med tandvärk!
  Får man önska om ett inlägg? Jag skulle tycka att det vore jätteintressant och lärorikt med ett inlägg där du beskriver vilka olika system det finns för pedaler och skor. Jag har ju förstått att något heter SPD. Vilka skor och pedaler passar med varandra? När används vad? Fördelar och nackdelar… Jag har cykelskor som jag klickar fast i pedalerna, men jag vet inte vad det är för något jag har.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också