#ridelikeagirl: GRATTIS JENNY RISSVEDS!!!

Det plingade till i min mobil igår på sjunde (tror jag, tappade räkningen lite) varvet i ML12H-loppet. På en transportsträcka fiskade jag upp den ur fickan för att kolla så det inte var ngt viktigt från laget och det var det ju inte, det var ett meddelande från J som satt hemma och kollade när fantastiska Jenny Rissveds körde OS i MTB XCO i Rio. Att hon är grymmare än grymmast visse vi ju redan men det där meddelandet fick mig både att le och ta i lite extra sista delen av varvet: “Jenny köttar!!!!!!!” stod det.

En stund senare hängde jag med annat härligt cykelfolk på ML12H-området och laddade om inför mitt nästa varv när speakern vrålade “GUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULD” och det gick sus genom arenan med jubel och skratt. Hon vann, grymma Jenny Rissveds vann och Sverige fick ett OS-guld i mountainbike. SÅ. JÄVLA. BRA. Grattis Jenny, massor av grattis, fy fabian vad du är bra och cool och grym och vilken outstanding inspiration du är för alla tjejer som hojar MTB!!!

Jag hoppas att det här gör att ännu fler tjejer hittar MTB-sporten, och att ännu fler tjejer kommer på XCO-tävlingarna (emellanåt händer det faktiskt att man får stå i samma startfålla som Jenny på en liten sketen Västgötacup eller en Cykelvasa de gånger hon är hemma ock kör eftersom damernas tävlingsklasser startas samtidigt, jag har gjort det flera gånger, det är tokigt grymt att se henne fräsa iväg faktiskt).

jenny-jpgFoto: TT/Nyhetsbyrån, lånad från SVT 

P.S. Kolla in hojen. Det är en sådan ram jag ska köra nästa säsong. NÖJD. 

0
  1. Det Jenny gjorde var verkligen stort.
    Nu är jag kanske lite hård (vilket verkligen inte är min avsikt då jag gillar att läsa det du skriver) men om Zlatan kan vara en förebild för tjejer och killar så kan Jenny det också.

    1. Såklart hon kan, det var ju faktiskt lite klumpigt uttryckt av mig att skriva att hon bara skulle vara en förebild för tjejer – inte alls vad jag egentligen menade eller tyckte. Så – inte hård kommentar, bra kommentar! 😀

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också