Fredagsbestyren & ML12H-peppen

Regn MTB

Fredag. Vaknade runt åttasnåret till ljudet av regn som smattrade mot vedbons plåttak just utanför sovloftets fönster. Låg och lyssnade en stund, både på regn och på katten som låg på min mage och spann. Älskade katt, hon får egentligen inte vara där men varenda morgon när jag vaknar ligger hon där och spinner och jag kan inte med att slänga ned henne.

Det var lite ruggigt när jag gick upp. Satte på kaffe och tände i båda spisarna, vår vedspis i köket och vår kakelugn i vardagsrummet. Myskänsla. Sedan gjorde jag en omelett med gårdagens kantarellfynd och massor av smält osts till frukost, jag gillar varm frukost bäst.

Fredagsbestyren är ganska många, i morgon är det ju dags för Mera Lera 12-timmars i Linköping och jag har gjort ett par checklistor.

Det här ska jag göra idag:

 • Fixa matlådor inför i morgon. Jag gör min kalla potatissallad med massor av basilika.
 • Ge min stigmumsarmaskin massa kärlek. Tvätta, smörja, gå över allting och be J hjälpa justera växlar.
 • Packa kläder till ML12H. Fia och Sam hämtar mig klockan 06.30 i morgon så allt måste fixas idag.
 • Köpa massor av godis och nötter. Har visserligen slutat äta godis men tänker att det kan vara vettigt att ha lite tillhands om en ska cykla i tolv timmar. Behöver kanske lite bars också. Gel köpte jag på Sportson häromdagen.
 • Träffa Anders och prata lite cykliga idéer. Det blir najs. Åker in till stan då och passar på att handla på hemvägen.
 • Jag hoppas det ska bli lite tid över till bloggen. Den är min akilleshäl just nu. Jag hinner liksom inte skriva så mycket och jag har inte hunnit göra ett ordentligt bloggsvep genom resten av bloggsofären på flera veckor, har noll koll på vad som händer där. Sommarminnena ligger och väntar på blogg liksom tusen andra utkast och idéer och jag skulle behöva tömma lite för att komma till ro. Skriva klart. Svara på kommentarer. Landa liksom.

 

Kläder & prylar till #ML12H

 • Extra-kit med cykeltröjor och brallor. Man vill byta om efter varje svettig gång man kört.
 • Varma dunjackan från Craft (blir det ruggigt blir den go’ att ha när man inte kör).
 • Vindjacka
 • Vindväst x 2
 • Gympaskor & stövlar (vill hålla fötterna torra och varma mellan varven om det regnar)
 • Pannlampa
 • Extra handskar (kanske tillochmed ett par vinterhandskar ifall man blir nedkyld)
 • Skoöverdrag, både GripGrabs race aqua och några varmare ska med
 • Mössa, buff, pannband. Villintefrysabortlördagen!
 • Duschgrejer. Kanske en extra handduk om det får plats
 • Hjälm. Inte glömma hjälm!!!
 • GoPro + extrabatteri + laddare + sele & fäste
 • Kamera
 • Verktygslåda och pump och slang och olja
 • Regnställ kanske kan vara gött att ha med också. Nu börjar det likna enorm packning här.
 • Varma & torra kläder att åka hem i. Typ jeans och något mysigt underställ och varm tröja.
 • Extra cykelstrumpor.
 • Cykelbrillor
 • Laddare till telefonen
 • Extra cykelflaska
 • Något att grilla. Markus har styrt upp världens bästa häng med tält och grill och typ ALLT man behöver.
 • Jag har säkert glömt något. Hoppas inget viktigt och hoppas att jag isåfall kommer på det.

Nej, nu måste jag ta tag i det här om jag ska hinna. Vill bli klar i god tid så jag hinner chilla bort hela kvällen. Ha en bra fredag hörrni!

4
Warning: printf(): Too few arguments in /storage/content/97/174097/elnadahlstrand.se/public_html/wp-content/themes/overflow/comments.php on line 34

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också