Dubbelhelg: Västgötacup med IKHP Cykel & Hallby MTB

Huskvarna Mountain MTB IKHP

Vad sägs om en helg med dubbla tävlingar här hos oss i Huskvarna & Jönköping? Det är precis just det som är på gång till helgen då både vi i IKHP och våra vänner i kompisklubben Hallby MTB arrangerar XCO-race. Båda tävlingarna ingår i årets Västgötacup. Sista dagen att anmäla sig är idag, men det går förstås att efteranmäla sig på tävlingsdagen om man missar eller kommer på sent att man vill köra. Det är förresten himla kul att kolla på MTB också, kom och heja på cyklisterna om du är i krokarna! Tjejen på bilden heter förresten Stina Andersson och är en av alla grymt duktiga ungdomar vi har i klubben.

Huskvarna Mountain, lördag 27/8
Årets XCO-bana är en blandning av EM-banan och vår röda slinga. Det blir förstås massor av höjdmeter, vi är ju grymma på höjdmetrar här – men inte lika många brutala höjdmeter som EM-banan, man måste inte ända ner i skidbacken och dessutom är de svåraste ställena bortprioriterade, som Fall of Fia tillexempel. Men det blir stenkista, stockhopp, knixiga kurvor och uppförsbackar så det står härliga till, jag tycker att banan är superkul även om jag inte har ben för att klättra sådär mycket.

Hallbyrundan, söndag 28/8
Goda nyheter för alla oss som tycker att Hallbys teknikspår är riktigt kul: i år är tekniken med på XCO-banan. I övrigt är banan något lättare än förra året, man har fått lägga om litegrann eftersom man håller på att fixa i ordning skidstadion för vinterns mästerskap. Den som körde SM 2014 kommer att känna igen den roliga stocktrappan King’s Landing, som visserligen kan kännas klurig för en del men det finns B-spår att välja på. Jag har på känn att Hallbyrundan kommer att bli riktigt kul i år.

Vill du ha mer info? Kika in på klubbarnas facebooksidor (länkade överst i inlägget). Anmälan sker i vanlig ordning via www.swecyclingonline.se.

———–

Är du sugen på att tävla men kanske lite nervös? Törs inte riktigt? Jag säger bara en grej – kom och joina startfållan, det är så himla roligt när startskottet gått. Det här inlägget  om hur tävlingar fungerar är fortfarande aktuellt och innehåller massa bra tips.

2

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också