I am my own superhero

Vännerna på Craft har tagit fram en limiterad kollektion i samarbete med triathleten Shahrzad Kiavash. Den har varit på gång ett tag och alldeles strax kommer den att släppas till försäljning på Crafts hemsida. Jag blev liksom varm när jag läste pressmeddelandet, Shahrzad är en sådan där fantastisk människa som vi alla kan inspireras av, en sådan där människa som är både förebild och levande bevis på att ingenting är omöjligt, det gäller bara att se möjligheter, kämpa och utse sig själv till sin egen superhjälte. Såhär skriver Craft som har pratat med Shahrzad om kollektionen:

Craft_Superhero_160802_0632

Alla är vi människor – med superkrafter inom oss. Shahrzad Kiavash vet hur man hittar dem och i sin limiterade kollektion med plagg för triathlon, löpning och cykling finns spår av kraft och styrka i varje detalj.

– För mig är en superhjälte en helt vanlig människa. Alla superhjältar som vi ser i serierna är vanliga personer på dagen, men när plikten kallar så tar de på sig sin dräkt och blir superhjältar, förklarar Shahrzad.

Hon menar att superhjältar ofta bär på sina superkrafter i hemlighet och beskriver det som en börda de axlar. Superhjältar präglas av ett visst mått av vemod och deras krafter är både en ”blessing och en curse”.

Shahrzad som förlorade båda sina underben i en sjukdom för några år sedan tävlar idag i triathlon. Första gången hon bar sin nya kollektion ”I am my own superhero” var på Stockholm triathlon i somras.

– Jag är inte en person som klagar trots att jag har mycket att klaga över. Jag uttrycker sällan den smärta jag har i vardagen men när jag sätter mig på cykeln, kastar mig i vattnet, lyfter vikter eller springer så känner jag mig odödlig, menar Shahrzad.

– Första gången jag tävlade i dräkten från min kollektion blev en påminnelse om att jag är min egen superhjälte.

Printet ”I am my own superhero” sitter på ställen som är direkt synliga för den som bär plaggen och det är Shahrzads egna handstil som trycket är byggt på.

– Alla har en superhjälte inom sig men det är inte alla som hittat den ännu, tror Shahrzad.

Hon förklarar att vägen till sin inre superhjälte sitter i tankens kraft.

– Kontrollera dina tankar istället för att låta dina tankar kontrollera dig. Det är som i yoga; man måste låta tankarna komma till sig men också låta dem passera. Om du fokuserar på smärtan, det negativa, så ger du det för mycket plats.

Shahrzad vill dela med sig av känslan av kraft och förklarar hur hon vill att plaggen ska få den som bär dem att känna sig ostoppbar och som att man äger världen. Varje detalj i plaggens print är uttänkt för att fokusera energin och få ut kraften i kroppen.

– Drömmar skapas från hjärtat. Det är därför som printet strömmar därifrån i överdelarna i ett rosa mönster som symboliserar venus omloppsbana runt jorden, beskriver Shahrzad.

På cykeltröjan följer printet ryggkotorna ner till svanken där det strömmar ut och slår ut i en sol.

– Cykeltröjan är ett av mina favoritplagg, jag fick rysningar första gången jag såg den, säger Shahrzad.

I sporttoppen går printet som ett halsband runt halsen, med inspiration från både sport och Oskarsgala. De feminina inslagen har varit viktiga i designen som andas styrka och femininitet.

– Att sätta på sig plaggen ska kännas som när man går in i en superhjälteroll, och sedan blir man en. Det är öden som nystas samman i varandra.

I kollektionen ”I am my own superhero” finns bland annat triathlondräkt, cykeljersey, BIB shorts, linne och löpartights. Kollektionen är framtagen av Shahrzad Kiavash tillsammans med triathleten och designern Sofie Lantto. 

1
Warning: printf(): Too few arguments in /storage/content/97/174097/elnadahlstrand.se/public_html/wp-content/themes/overflow/comments.php on line 34

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också